Roofvissen: onder viaducten en bruggen

24 jan 2012

Heb je er ooit bij stilgestaan over hoeveel snoeken en snoekbaarzen jij dagelijks rijdt of loopt? Nou ja, niet letterlijk natuurlijk. We bedoelen de vissen in het water onder de bruggen en viaducten die je passeert op weg naar je werk, school of schoonmoeder. Deze plekken – waar het daglicht niet of nauwelijks reikt – hebben een magnetische werking op de lichtschuwe snoekbaars, baars en snoek. Daarom duiken we met roofvisspecialist Frank Schoovers onder bruggen en viaducten.

Waar kanalen, vaarten en sloten vaak ontzettend rechtlijnig en eentonig zijn, vormen bruggen een prettige onderbreking in het monotone geheel. De vele obstakels – denk aan pilaren, dukdalven, wanden en muurtjes – onder en rond een brug bieden ongekend veel structuren op een klein oppervlak. En het mooie is: onder de brug is de bodem, dankzij zandstort ter versteviging van de constructie, meestal mooi schoon en hard. Bovendien kom je obstakels als fietsen en andere troep ónder een brug ook niet gauw tegen. Die worden vooral náást de brug de plomp in gedenderd door het schorriemorrie.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.