Zeevissen - met zalm op zilveren snavels

15 aug 2012

Geepvissen is laagdrempelig, relatief eenvoudig en ontzettend populair. Bovendien is de geep een ontzettend leuke sportvis als je hem met licht materiaal bevist. Ludo den Hond vist al dertig jaar op Belone belone in de Oosterschelde en doet dit met een Pacifisch tintje. Hij geeft je in dit artikel tips waarmee jij zeker en vast ook succes zult hebben.

De ‘zilveren speren’ zijn ieder jaar vanaf eind april tot oktober langs onze kust te vinden. Het geepspektakel barst traditiegetrouw als eerste in Zeeland los. In het begin van het seizoen jagen ze niet al te ver uit de kant op klein speldaas dat ze met hun lange, snavelachtige bek pakken. “Ze zijn vooral te vinden op stekken waar je stenen langs de kant en een flinke stroming vindt”, zegt Ludo. “Denk bijvoorbeeld aan dijken, landpunten, pieren en havenhoofden. Daar stroomt het water stevig langs en vind je zeker geep.” Deze reportage beginnen we ook op een dergelijke stek, die niet ver van de bekende Zeelandbrug ligt. In het verleden hebben Ludo en zijn vismaat hier wel eens dagen hebben meegemaakt van meer dan honderd gepen. Ook nu nog zijn dagen met tientallen vissen eerder regel dan uitzondering, dus het moet vandaag goed gaan komen en geep voor de camera verschijnen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF) Klik hieronder voor de video.

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.