Roofvissen - schaduwsnoeken met dood aas

15 aug 2012

Bij het snoeken met dood aas denk je al snel aan een warmtepak, dikke muts, thermoskan met erwtensoep en soortgelijke winterse taferelen. Snoekvisser Gert-Jan Vermeij doet het echter in korte broek en t-shirt met zonnebril en zonnebrandcrème bij de hand. Want Esox lucius is ook in de warme zomermaanden niet vies van een bevroren aasvis c.q. ijsje met vissmaak.

Wanneer Gert-Jan vroeg in de ochtend van Tweede Pinksterdag aan het Woerdens stadswater arriveert, valt op dat hij bijzonder weinig spullen bij zich heeft. “Zo vis ik lekker mobiel en is het mogelijk om in een paar uurtjes tijd veel verschillende plekken uit te kammen.” Dat hij zo stervensvroeg begint heeft ermee te maken dat het vandaag 30 graden belooft te worden. “De snoek is ‘s zomers sowieso vooral actief in de vroege ochtend- en avonduren. Tijdens de warmere, zonnige uurtjes kan het ook wel, maar dan ben je wel echt aangewezen op de schaduwrijke plekken”, licht Gert-Jan toe. “Daarbij moet je denken aan bruggen, stekken met takken, palen, waterplanten of simpelweg de schaduwrijke stekken.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.