Vraag het aan Ed - oppervlakkig op winde vissen

15 aug 2012

Deze keer geen Vraag het aan Ed zoals je die gewend bent, maar een dagje vissen met André Louman uit het mooie Mijdrecht. André verleende – net als een kleine duizend andere sportvrienden – zijn medewerking aan het recente Visblad-lezersonderzoek en werd uit alle deelnemers uitgeloot voor de hoofdprijs: een visdag met Ed. De keus voor de visserij was aan André, en vanwege zijn voorliefde voor actief vissen viel die voor een dagje met de drijvende broodkorst op winde vissen.

Met prachtig voorjaarsweer in het vooruitzicht en de prima ervaring met winde die ik eerder had aan de Nederrijn, spreek ik met André af bij het plaatsje Driel, vlak onder Arnhem. Als we de plaatselijke supermarkt amper vijf minuten na opening weer uitwandelen is deze meteen door zijn dagelijkse voorraad witte broden heen. Vissen op winde met een broodkorst betekent immers voortdurend brood bijvoeren. En zoals je begrijpt: niet zo’n klein beetje ook!

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.