Roofvissen - de roofblei de baas

15 aug 2012

De visserij op roofblei is een kunstaasvisserij pur sang. Maar net als alle andere roofvissen zou Aspius aspius in theorie toch ook met dood aas te foppen moeten zijn. Aangezien deze laatste techniek voor de roofblei nog grotendeels onontgonnen is, gingen we zelf op pad om deze vraag in de praktijk proberen te beantwoorden. Zo trok de Visbladredactie met een portie (dode) spierinkjes en wat dobbermateriaal naar de Waal.

Toen de kunstaasvisserij op roofblei een paar jaar terug goed losbarstte, kon het qua vangsten aanvankelijk niet op. Menig snoek- en snoekbaarsvisser schafte klein kunstaas aan en trok richting de grote rivieren. Met wisselend succes. Want waar het in het begin niet zo moeilijk was om een paar van deze zilveren exoten te vangen, bleek gaandeweg dat we toch met een nogal weerbarstige roofvis te maken hebben. Zo stak op de gekende stekken al snel het fenomeen ‘stekdressuur’ de kop op. De roofbleien lagen er wel, maar trapten lang niet overal meer in. Ze jaagden nog wel volop, maar ze vangen lukte vaker niet dan wel.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.