Witvissen - Barbus barbus werkt niet mee!

27 sep 2012

In 2006 zette toenmalig hoofdredacteur Juul Steyn de Nederlandse barbeelvisserij op de kaart. Sindsdien zijn de rivierkribben het domein van sportvissers die het op Barbus barbus – latijns voor ‘baarddrager’ – hebben voorzien. Inmiddels zijn we een paar jaar en diverse mislukte barbeelreportages verder. Het is alsof er een vloek op rust. Deze maand poging #136. Met Rob Rijkers. Aan de oevers van de IJssel.

Plaats van handeling is de Gelderse IJssel. Voor Rob, woonachtig in Velp, is het dus een thuiswedstrijd. Een die hij met vertrouwen tegemoet ziet. “Sinds dat ik een paar jaar terug met het barbeelvissen in aanraking kwam, heb ik op de kribben langs de IJssel de nodige zomeravonden doorgebracht. Genietend van het stromende water en de keiharde aanbeten. Soms vliegt je hengel helemaal dubbel als de barbeel er vandoor gaat. Ik heb avonden meegemaakt dat het meerdere keren raak was. Met als topper zelfs een keer elf barbelen op een avond”, vertelt Rob enthousiast.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.