Zeevissen - Vooruitblik WK Kustvissen 2012

21 nov 2012

Met het WK Kustvissen 2012 (voor zowel heren als dames) dat van 13 tot en met 20 oktober vanuit Veere plaatsvindt in het vooruitzicht, reisden we af naar de Walcherse stranden. Dat deden we samen met Frank Dekker. Hij is een van de vissers die in Zeeland als lid van het Nederlandse herenteam deelneemt. In dit artikel blikt hij vooruit op de visserij tijdens het WK Kustvissen.

Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar aan het WK Kustvissen in eigen land bewaren we als Nederlanders erg goede herinneringen. In 1990 won Wil Franken individueel de wereldtitel en in 2002 won ik met HSV de Zeenaald het WK voor clubteams. Zoals gezegd bieden deze successen geen garanties voor het WK in oktober. Maar ze laten wel zien dat er sprake kan zijn van een thuisvoordeel. En dan niet in de vorm van massaal opgekomen publiek dat de vis als het ware aan de onderlijnen van de Nederlandse deelnemers schreeuwt. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan stekkennis, bekendheid met de te verwachten vissoorten en het inspelen op de zich voordoende omstandigheden.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.