Vraag het aan Ed - snoekbaarzen vanaf de kant (video)

21 nov 2012

Boris van Wijk uit Harderwijk is karpervisser in hart en nieren. Hij vist met name op de grote rivieren. Vissen op rivierkarper kan echter buitengewoon taai zijn: vaak gebeurt er vele uren op rij helemaal niets. Vandaar Boris’ vraag aan Ed of je dan ter plekke met een spinhengel misschien leuk tijdverdrijf kan hebben door op snoekbaars te vissen. Dus ging Ed samen met Boris vanaf de kant met kunstaas aan de slag.

Verzamelplek voor deze Vraag het aan Ed is Zaltbommel. Vanaf daar gaan we in westelijke richting kribhoppen. En dan moet het wel heel gek lopen als er niet één glasoog rondzwemt die onze shadjes en ander ‘rubber’ niet kan weerstaan. Toch is het twee uur en tien kribben verder nog steeds akelig stil. De enige ‘hangers’ die we krijgen zijn van de keien van de krib en andere voor ons onzichtbare obstakels waaraan we helaas enkele stukken kunstaas offeren. Dus besluiten we onze biezen te pakken en richting Rossum te rijden. Ook daar lijkt het in eerste instantie echter erg moeizaam te gaan. Op een gegeven moment staan zelfs fotograaf Sander en cameraman Sytse bij gebrek aan actie mee te vissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF) en check hieronder de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.