Witvissen - veteraan versus belofte

21 nov 2012

Hennie van de Bruggen is 67 jaar oud, Jeffrey Bakkernes is 18 jaren jong. Allebei zijn het fanatieke wedstrijdvissers die deel uitmaken van het Evezet-team. De ene is een door de wol geverfde oude rot, de ander een aanstormend talent. Aan de Lage Vaart kijken we naar de verschillen en overeenkomsten in hun aanpak van het wedstrijdvissen.

Voordat er nog maar een hengel wordt opgetuigd, dient het eerste verschil in aanpak zich al aan. Dat betreft het voer. Hennie voert vuistgrote ballen die bestaan uit potgrond met muggenlarven. Jeffrey maakt daarentegen gebruik van de mixen van Evezet om zijn muggenlarven in te verwerken. “De potgrond dient puur als vervoermiddel van mijn vers de vase”, zegt Hennie. “Daar zit niks eetbaars in, dus ik ben ook niet zo zuinig met voeren. Anderen zijn altijd heel secuur met muggenlarven, ik echter niet.” Dat kan hij natuurlijk ook makkelijk zeggen. Nagenoeg zijn hele werkzame leven heeft Van de Bruggen in zijn levensonderhoud voorzien door op professionele basis muggenlarven te scheppen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.