Vliegvissen - van ruisers naar rovers

21 nov 2012

Water waar grote ruisvoorns zwemmen is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Het is dus vaak een kwestie van pionieren op zoek naar grote ‘rooie rijers’. Om ervoor te zorgen dat zo’n zoektocht niet helemaal zonder vis wordt afgesloten, zorgt Rudy van der Meer dat hij altijd snel kan schakelen van ruisers naar rovers.

De zoektocht naar grote ruisvoorn begint in een idyllische Groninger polder. Tussen Groningen en Hoogezand bevindt zich een groen en waterrijk landschap met fraaie vaarten die ouderwets ‘polderig’ aandoen. Als ‘stadjer’ (bewoner van de stad Groningen) struint Rudy hier in de zomer en het najaar graag rond met een klein vliegenhengeltje, op zoek naar ruisvoorn. Een schilderachtige vaart nabij Harkstede is het startpunt van de zoektocht van vandaag. Door de hoge begroeiing baant hij zich een weg richting een iets vissersvriendelijker gedeelte van de oever. Daar is het riet lager en is er ruimte voor de achterwaartse worp. Daarmee presenteert Rudy zijn droge vliegen en nimfen aan de voorns.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.