Zeevissen - urban style wijting vissen

08 feb 2013

Moderne torenflats, nieuwbouwwoningen, speeltuinen en voetbalveldjes. Niet direct een omgeving waarbij je meteen aan zeevissen denkt. Vlaardinger Patrick Idsinga weet wel beter. De Nieuwe Waterweg bij Maassluis is een van zijn favoriete wijtingstekken.

Op een mistige en grauwe zaterdagochtend in november steekt onderaan de met basaltblokken bezaaide dijk een silhouet af tegen een enorme bak stromend water. Voor hem liggen twee strandhengels als afweergeschut op een driepoot steun. Patrick is al een tijdje op zijn post. Niet omdat dit vroege tijdstip het beste moment is om te vissen, maar gewoon om alvast de sfeer te proeven en een stek te kunnen kiezen. Ook op deze grauwe en koude dag aan de rand van een nieuwbouwwijk langs de Nieuwe Waterweg – één van de drukste waterwegen van Europa – ziet hij ‘de zon nog in het water schijnen’. “Het is misschien een wat surrealistisch decor om in te vissen, maar dit is in de winterperiode echt een topstek voor de wijting.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.