Vliegvissen - zalmvliegen bij de slager

08 apr 2013

Een ingelijste zalmvlieg aan de muur bij de ambachtelijke slagerij De Wit bracht ons op het spoor van dit bijzondere verhaal. In deze schatkamer van lekker vlees in de Amsterdamse Watergraafsmeer, speelt vis namelijk ook een hele belangrijke rol. Slager en eigenaar Erik Waagmeester is een vliegvisser in hart en nieren.

De vangst van een zonnebaars zette Erik Waagmeester (35) op het spoor van het vliegvissen. “Als veertienjarig jochie ving ik dat visje tijdens een vakantie in Frankrijk. Een voorbijganger zag dat, wist me te vertellen dat het een bijzonder visje was en maakte een foto. Die man – Jan Pelser – bleek bij ons op de camping te staan en een fervent vliegvisser te zijn. De rest van de vakantie heeft hij me op sleeptouw genomen door op de campingweide werpinstructie te geven en me mijn eerste vliegjes te leren binden.” Pelser woonde ook nog eens in de buurt van Waagmeester en werd haast als vanzelf zijn ‘vliegvismeester’.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.