Zeevissen - doe-het-zelf deel IV

21 mei 2013

Voor de bootvisser zijn er in de hengelsportzaak diverse soorten onderlijnen te koop. Je kunt deze echter ook prima zelf maken. Dit biedt een aantal voordelen: je kunt de onderlijn op een lengte maken die het beste past bij de lengte van je hengel. Het is voordeliger dan kant-en-klare onderlijnen kopen. En bovendien geeft het veel meer voldoening om aan een eigen onderlijn je vis te vangen. Wil Franken, bondscoach van de Nederlandse bootvissers, geeft in dit artikel tekst en uitleg.

Het belangrijkste voordeel van zelf je onderlijn maken, is dat je zo de lengte hiervan kunt bepalen. De onderlijnen in de hengelsportzaak hebben namelijk meestal een standaardlengte. Vis je met een korte hengel op een kleine boot, dan is die kant-en-klare onderlijn dikwijls te lang. Bij het gebruik van een langere hengel vanaf bijvoorbeeld de grotere charterschepen zijn ze echter weer wat aan de korte kant en zou je de onderlijn wel wat langer willen zien.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide