Vliegvissen - regenboogforel in Geestmerambacht

27 jun 2013

Nadat in februari van dit jaar een kleine duizend regenboogforellen zijn uitgezet in recreatieplas Geestmerambacht, kreeg SportVisserij MidWest Nederland tot half april al bijna 300 vangstmeldingen binnen. Met twee ervaren vliegvissers namen we met Willem Gravemaker en Martin de Ligt de proef op de som in dit eerste Noord-Hollandse VISpaswater waar sportvissers regenboogforel kunnen vangen.

Recreatieplas Geestmerambacht is een 72 hectare grote, oude zandwinput en een geliefde stek voor sportvissers uit de wijde omgeving van Alkmaar. Ooit werd er goed snoekbaars gevangen, maar sinds de plas is afgesloten van het Noord-Hollands Kanaal (om blauwalg te voorkomen) is het water helderder geworden. Daardoor verliest de snoekbaars terrein en laten ook andere vissoorten zich minder goed vangen. Hoewel de visserijdruk is afgenomen – de beroepsvisser die er zijn brood verdiende is uitgekocht en gemotoriseerde bootvissers zijn niet langer toegestaan – is de visstand nog steeds niet opgekrabbeld.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.