Karpervissen - een sessie op rolletjes

06 nov 2013

Het zal je gebeuren: je krijgt een auto-ongeluk of wordt op jonge leeftijd getroffen door een ziekte als polio waardoor je verlamd raakt aan beide benen. Hoe ziet je leven er dan uit? Hoe kijkt de wereld naar je? En hoe red je je in zo’n geval als verwoed sportvisser? De Amsterdamse karpervissers John Licht (60) en Piet van Leeuwen (71) doen hun verhaal.

Als je afhankelijk bent van een rolstoel, is het zoeken naar een visstek uitdaging nummer één. Qua geschikte vissteigers en rolstoeltoegankelijke oevers is er jammer genoeg niet veel keuze. De doorsnee visoever is het veelal te steil, te begroeid en te gevaarlijk voor rolstoelgebruikers. John en Piet komen daarom vaak toch weer op dezelfde wateren en stekken uit. “Dat is bij tijd en wijle wel eens vervelend. Je wilt ook wel eens wat anders hè. Er wordt wat dat aangaat langs de waterkant te weinig rekening gehouden met mensen met een lichamelijke beperking – niet alleen mensen in een rolstoel, maar ook oudere mensen die slecht ter been zijn. Op dat vlak is er nog veel te winnen”, zegt Piet. “Zelfs zogenaamde invalidensteigers zijn vaak levensgevaarlijk ingericht.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.