HSV Service

Getraumatiseerde veteranen gaan vissen op het Paterswoldsemeer

5862
17 mrt 2016

Een groep veteranen met PTSS gaat vrijdag bij wijze van therapie vissen op het Paterswoldsemeer.

PTSS staat voor Posttraumatische stress-stoornis. Veteranen kunnen de stoornis oplopen doordat ze schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt tijdens hun militaire werk in het buitenland. PTSS uit zich in lichamelijke en psychische klachten.

De Compound

De vetaranen die vrijdag gaan vissen komen voor een groot deel uit De Compound in Assen. Dit is een instantie waar vetarenen met ernstige PTSS-klachten worden behandeld. Een deel van de veteranen woont ook in De Compound.

Acht boten

De visdag is georaniseerd door twee veteranen die begaan zijn met het lot van hun ex-collega's. In samenwerking met onder meer de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe gaan acht boten het meer op.

-> Lees het hele bericht op RTV Noord

Lees ook:

Gerelateerde berichten
09 okt 2014 Bewijs: van sportvissen word je een beter mens! 7162 Sportvissen is één van de meest toegankelijke buitensporten. Vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd, inkomen of zelfs fysieke gesteldheid, kan sportvissen. En de sport is ook al lang niet meer 'alleen voor mannen'. De Huffington Post, één van de meest vooraanstaande nieuwswebsites in Amerika, legt aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken uit dat sportvissen bovenal gezond is. 21 mei 2014 Vissen met autistische kids: Stichting Peuterfonds 6151 Op zaterdag 17 mei vond alweer het 26e evenement in de geschiedenis van de Stichting PeuterFonds plaats. Maar liefst 16 kinderen, voornamelijk autisten, van twee verschillende doelgroepen beleefden een zeer gevarieerde dag. En natuurlijk werd er ook volop gevist! 01 nov 2013 'Syndroom' op RTL4 gemist? 11687 Het nieuwe programma 'Syndroom' van Johnny de Mol stond donderdag 31 oktober in het teken van sportvissen. In deze serie gaat Johnny op pad met jongeren met, zoals de naam al zegt, een syndroom. 19 sep 2011 Vissen helpt autistische jongeren 6510 ZEVENAAR - Alex Willems, leraar uit Zevenaar, houdt visweekenden voor jongens met autisme en ADHD Goed voor hen én hun ouders. 16 aug 2011 Vissen werkt therapeutisch 7475 De Humboldt Universiteit in Berlijn was van 1 t/m 4 augustus het toneel van de zesde editie van de World Recreational Fishing Conference. Een congres dat driejaarlijks wordt georganiseerd voor alle belangrijke wereldwijde sportvisserijorganisaties om ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen. 16 jun 2011 Project sportvissen voor probleemjongeren gaat door 6097 De gemeente Groningen is niet van plan te stoppen met het project Fish4Future. De Partij voor de Dieren had hierom gevraagd. Fish4Future is een project waarbij sportvissen wordt ingezet voor het welzijn van jongeren met gedragsproblemen. De Partij voor de Dieren vindt dat door dit project het vissen onder jongeren gestimuleerd wordt. 14 apr 2011 Fish4future krijgt mediaboost! 6186 Onlangs berichtten we over het positieve effect van sportvissen op jongeren met gedragsproblemen of ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en PDD-NOS. Sake Boele verricht met zijn Stichting Fish4Future mooi werk op dat gebied. Dat is niet onopgemerkt gebleven... 07 apr 2011 Probleemjongeren in het gareel met sportvistherapie 12765 Sportvissen is een van de meest beoefende vormen van openluchtrecreatie en heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Daarbij heeft het vaak ook een positief effect op jongeren met gedragsproblemen of ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en PDD-NOS. 02 jul 2008 Blinden gooien hengel uit in Emst 6974 Bron: destentor.nl EMST - Slechtziende en blinde cliënten van revalidatiecentrum Visio Het Loo Erf uit Apeldoorn gingen gisteren een avondje forelvissen bij Forellenkwekerij 't Smallert in Emst.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.