HSV Service

Kom 23 en 24 juli kijken in Almere: EK zoetwatervissen 2016

4473
22 jun 2016

De Lage Vaart in Almere vormt van 18 t/m 24 juli het decor van het EK Zoetwatervissen. Publiek is daarbij van harte welkom. Noteer daarom zaterdag 23 en zondag 24 juli – de officiële wedstrijddagen – in je agenda en kom zelf de Europese, of beter gezegd, de wereldtop van dichtbij bekijken!

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli binden toppers als Engeland, Italië, Frankrijk, Hongarije, België en Oranje de strijd met elkaar aan om de Europese titel. Op het moment dat dit blad ter perse gaat, hebben al 18 landen zich aangemeld. De verwachting is dat minimaal 25 landen zich voor het verstrijken van de termijn inschrijven voor deelname aan deze kraker in de internationale wedstrijdvisserij.

Programma

De trainingen starten op maandag 18 juli en zijn toegankelijk voor het publiek. Donderdag 21 juli is de officiële opening van het EK, in het centrum van Almere. Na de afsluitende, officiële training op vrijdag 22 juli start de eerste wedstrijd op zaterdag 23 juli om 10.00 uur. Om 14:00 uur zit dag één van het EK erop, waarna op zondag 24 juli van 10:00 tot 14:00 uur de beslissing valt. Aansluitend volgt de prijsuitreiking.

Spetterend EK


Het EK belooft een spetterend toernooi te worden waarbij de Nederlandse ploeg – zeker na de teleurstellende zevende plaats in  – gebrand is op een goed resultaat. Het Nederlandse team wordt gevormd door Arjan Klop, Dieter Friederichs, John Savelkoul, Jo Adriolo, Sjors Milder en Ramon Pasmans en coaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.


Het Nederlandse EK-team plus de bondscoaches zijn er klaar voor.

In aanloop naar het EK wordt nog een stevig trainingsschema afgewerkt. Daarbij waren de derde en vierde wedstrijd van de Teamcompetitie Zoetwatervissen – die eind mei op het EK parcours werden gevist – ook al een goede generale, met bovendien hoopgevende vangsten.

Informatie


Het EK vindt plaats aan de Lage Vaart tussen de Buitenhoutsedreef en de Buitenring (N702). Het wedstrijdtraject heeft een lengte van ca. 2.500 meter en is ca. 50 meter breed. Aan de overkant van het parcours is een groot sportcomplex met parkeergelegenheid voor zo’n 2.500 auto’s.

Het wedstrijdparcours is via een uitstekende busverbinding (lijn 5) ook goed te bereiken vanaf de stations Almere en Almere- Buiten. Omroep Flevoland gaat uitgebreid verslag doen van het hele EK. Ook de Engelse televisie maakt zijn opwachting. Kijk voor meer details, alle bezoekersinfo en de laatste nieuwtjes op www.ekvissen2016.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.