EK Zoetwatervissen 2016 in Almere

9657
19 apr 2016

Na het geslaagde WK Feeder en WK Kust Junioren in 2015 organiseert Sportvisserij Nederland komende zomer op 23 en 24 juli het Europees kampioenschap Zoetwatervissen. Met vaste stok of matchhengel trekken ongeveer vijfentwintig landen ten strijde om de felbegeerde Europese titel te bemachtigen.

Almere is op 23 en 24 juli de vishoofdstad van Nederland. Aan de Lage Vaart (Johnsonpad) doet de Nederlandse ploeg een gooi naar goud. Kunnen zij de titel grijpen voor de ogen van het thuispubliek?

Nederland heeft een rijke historie als het gaat om wedstrijdvissen. Zo werd Oranje in 2014 nog knap Wereldkampioen en enkele toppers van toen vertegenwoordigen ook komende zomer de Nederlandse vlag. Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans en John Savelkoul gaan dit jaar de Europese titel proberen te veroveren. Een groep met ervaring en veel potentie. Adriolo, Friederichs en Klop hebben immers al een gouden WK-plak in de kast hangen en Pasmans won individueel brons op het EK van vorig jaar.Overzicht parcours WK-Zoet 2009 Almere


In eigen land kan het team van succescoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven naast uitstekende viskwaliteiten ook leunen op de steun van het thuispubliek. Naar verwachting mag Oranje onder het oog van 15.000 toeschouwers haar kunsten demonstreren. Sportvisserij Nederland en Almere maken zich samen op voor een Oranje-zomer. Bent u er ook bij?

Voor meer informatie: www.ekvissen2016.nl
Gerelateerde berichten
22 okt 2015 WK Kustvissen Junioren: Wereldkampioen (U21) en brons (U16)! (video) 12696 Oranje wint twee keer goud bij het WK Kustvissen voor Junioren! Zowel de juniorenploeg tot 21 jaar als Joeri Minderhoud kroonden zich op de Zeeuwse stranden tot wereldkampioen. Dat gebeurde op ongeëvenaarde wijze. 13 jul 2015 Engeland wereldkampioen feeder 2015 op Nederlandse bodem 7865 Het wereldkampioenschap feedervissen aan het kanaal Gent-Terneuzen is tot een einde gekomen. Daar waar de Nederlanders hun favorietenrol niet waar konden maken, beklommen de Engelsen zoals verwacht wel het podium. De verschillen waren klein, maar Engeland hield de Fransen met een half punt achter zich en mocht zodoende het goud ophalen. Hongarije completeerde het podium door de derde plaats te behalen. En Nederland? Die moest genoegen nemen met de negende plaats en dit terwijl Arnout van de Stadt zondag zijn sector won. Deze teleurstelling deed echter niet voorkomen dat het een schitterend wereldkampioenschap was. 29 aug 2014 NK Zoetwatervissen bij Almere 5497 Zaterdag 30 augustus organiseren Sportvisserij Nederland en Hengelsportfederatie MidWest Nederland aan de Lage Vaart bij Almere het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren. 07 sep 2009 WK Uitslag: Slowakije en Potapov wereldkampioen! 14584 Het wereldkampioenschap zoetwatervissen 2009 in Almere is bij de landenteams gewonnen door Slowakije, terwijl de Rus Igor Potapov het goud pakte in het individueel klassement. Het perfect verlopen WK aan de Lage Vaart kent daarmee twee verrassende winnaars.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide