HSV Service

WK Karpervissen van start!

6911
20 sep 2016

Vandaag gaat het officiële Wereldkampioenschap karpervissen van start in het Franse Saint Fargeau. Na de trekking van de sectoren volgt de openingsceremonie, waarbij de teams worden voorgesteld. Morgen is de stekloting en begint ’s middags de wedstrijd, die tot zaterdagmiddag 24 september zal duren. Het wedstrijdwater is Lac du Bourdon, een stuwmeer van drie kilometer lang en 350 meter breed, met een oppervlakte van ruim 100 hectare.

Het wedstrijdwater is verdeeld in drie sectoren en biedt plek aan 78 koppels van 26 landen. Het Nederlandse team bestaat uit de koppels Ferry Verhofstad & Minardus Woltman, Jesse Feuerriegel & Roy Kuijs en de gebroeders Wim & Peter Molendijk.

Bondscoach Jacques Kruller en assistent bondscoach Jack Wolfs hebben goede hoop om met dit team een hoge eindplaats te behalen. “Na voorgaande jaren met magere resultaten zijn de mannen er dit jaar op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. We hebben een mooie combi van ervaren mannen en jonge fanatiekelingen, stuk voor stuk tot op het bot gemotiveerd om het podium te halen”, aldus Kruller.Oefensessies

De teamleden hebben meerdere oefensessies op Lac du Bourdon gevist en hebben hierbij inzicht gekregen in het aanwezige karperbestand en de goed lopende aassoorten. Het idee is dat het voor een belangrijk deel aankomt op het vissen op afstand, net zoals tijdens de voorgaande WK’s.

Kruller; “Onze ervaring is dat het veel uit kan maken als je net even verder werpt dan je buren. Of dat dit keer ook zo is moet echter nog blijken, want op sommige plekken lig je dan bijna in het vak van de overburen. Omdat het water straks behoorlijk vol met lijnen ligt, is er een kans dat de vis ‘op slot’ gaat en mondjesmaat gaat azen. Ook krijgen we te kampen met de talrijke dwergmeervallen, die gek zijn op boilies. Onze voorkennis, opgedaan bij de oefensessies, komt dan goed van pas.”

Volg het WK Karpervissen!

De ontwikkelingen en vangsten tijdens de komende wedstrijddagen zijn te volgen via de Facebookpagina’s van De KSN en Sportvisserij Nederland (wedstrijdpagina). Tussenstanden zijn te lezen op de officiële facebookpagina van het WK Karpervissen. Volg ook de verslagen van bondscoach Jacques Kruller op zijn blog. Op de websites van Sportvisserij Nederland en De KSN volgt uiteraard een eindverslag van het WK.

Programma:

Dinsdag 20 september
10:00 uur: captains meeting – loting sectoren.
16:00 uur: openingsceremonie in het centrum van Saint Fargeau, gevolgd door een parade en vlaggenceremonie en afgesloten met een buffet voor de deelnemers.

Woensdag 21 september
08:30 uur: captains meeting en loting steknummer.
10:30 uur: eerste signaal - deelnemers betreden de stekken.
12:30 uur: tweede signaal - begin van de competitie, voeren en vissen.
20:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.

Donderdag 22 september
09:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.
15:00 uur; presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.
21:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.

Vrijdag 23 september
09:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.
15:00 uur; presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.
21:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.

Zaterdag 24 september
09:00 uur: presentatie tussenstand op de WK Facebookpagina.
12:30 uur: einde wedstrijd.
19:00 uur; prijsuitreiking
20:00 uur: slotbanket en eindfeest

Het WK team Karper. Staand van links naar rechts: Minardus Woltman, bondscoach Jacques Kruller, Jesse Feuerriegel en Ferry Verhofstad. Zittend van links naar rechts: Roy Kuijs, assistent bondscoach Jack Wolfs, Wim Molendijk en Peter Molendijk.


Het wedstrijdwater Lac du Bourdon met daarop aangegeven de sectoren en stekken.


Het WK team wordt gesponsord door Sportvisserij Nederland en De KSN. Subsponsoren zijn Spomb en de Tacklebox.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide