HSV Service

Goed bezochte Vismeesterdagen

4162
07 apr 2017

Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april heeft Sportvisserij Nederland samen met de federaties twee Vismeesterdagen georganiseerd op het complex van Toms Creek in Lelystad. De vismeesters werden tijdens deze dagen geïnformeerd over de resultaten in 2016 en de vernieuwingen voor 2017. Beide dagen zijn goed bezocht; maar liefst 57 van de in totaal 85 gecertificeerde vismeesters zijn langs geweest.

De vismeesters kregen presentaties over de resultaten van de vislessen in 2016, de vernieuwde VOG-aanvraag procedure, de in samenwerking met Sportvisserij MidWest ontwikkelde zeevisles en de ‘reguliere’ vislespresentatie, die voor 2017 geheel is vernieuwd. Na de lunch was er een mogelijkheid om te vissen op de Avonturenvijvers van Toms Creek.


Beide dagen was de opkomst goed.

Aanvullen materialen en kleding

Tijdens de beide dagen konden de vismeesters hun materialen en vismeesterkleding aanvullen of vervangen. Naast nieuwe hengels, schepnetten, paraplu’s en reserve vismaterialen werden op verzoek ook nieuwe poloshirts, bodywarmers en jassen uitgedeeld. Als dank voor het opofferen van vistijd voor het geven van de vislessen, kon er ’s middags worden gevist op steuren, meervallen en karpers. De benodigde hengels en het aas waren geregeld en alle vismeesters vingen goed vis, waaronder grote exemplaren. Vooral vrijdag was het daarbij schitterend weer, maar ook zaterdag was het droog en qua temperatuur prima te doen.

Verdere uitbreiding vislessen

In 2016 zijn in totaal 440 vislessen gegeven op basisscholen, zowel in het regulier als het speciaal onderwijs. Een stijging van 90 lessen ten opzichte van 2015! In het komende jaar zetten de federaties en Sportvisserij Nederland opnieuw volop in op het enthousiasmeren van vrijwilligers bij hengelsportverenigingen voor de cursus Viscoach en Vismeester, zodat er nog meer kinderen enthousiast kunnen worden gemaakt voor de hengelsport. Het streven is om in 2020 jaarlijks 1000 vislessen op basisscholen te geven. Om dat aantal vislessen te realiseren is het nodig dat er jaarlijks veel vismeesters worden opgeleid. Vanuit het onderwijs is er volop interesse, dus hier ligt een mooie taak voor de georganiseerde hengelsport.

Ook Viscoach of Vismeester worden? Neem contact op met je hengelsportvereniging of federatie en geef je op voor een cursus!

Bekijk hieronder een foto-impressie van de Vismeesterdagen.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.