HSV Service

Amendement verruiming maatregelen aalscholveroverlast

8547
15 nov 2017

CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik pleit voor verruiming van de mogelijkheden om maatregelen te nemen tegen overlast van aalscholvers.

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is van mening dat de aalscholver in Europa niet meer zeldzaam is en veel schade veroorzaakt onder kwetsbare visbestanden, daarom wil zij verruiming van maatregelen tegen overlast van de aalscholver.

Mede op verzoek van de European Anglers Alliance heeft zij samen met een collega Europarlementariër een amendement ingediend bij een ontwerpresolutie over een actieplan voor natuur, de mensen en de economie van de Europese Parlementaire Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid.

In het amendement wordt verzocht de beschermde status van de aalscholver te verminderen door de aalscholver op een Europese lijst te zetten van bejaagbare vogels, waardoor het nemen van maatregelen tegen de schade die de aalscholver veroorzaakt, vergemakkelijkt wordt.


Met het indienen van dit Amendement (Engels) komt zij tegemoet aan de wensen van een meerderheid van sportvissers aangesloten bij de Europese sportvisserij organisatie de European Anglers Alliance.

-> Meer hierover in ons Dossier Aalscholver

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.