HSV Service

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: kies sportvisvriendelijk

1762
15 mrt 2018

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Daarbij denk je in eerste instantie wellicht niet aan de sportvisserij, maar er bestaat wel degelijk een link tussen de hengelsport en de gemeentelijke politiek.

De gemeenteraad vervult een belangrijke functie binnen een stad of dorp. De leden van de raad vertegenwoordigen de inwoners van een gemeente en maken plannen waarin de wensen van de bewoners doorklinken. Daar hoort ook bij dat gemeenteraadsleden bepalen waar het geld naartoe gaat. Vervolgens controleren ze of hun plannen goed worden uitgevoerd door het college van burgemeester en wethouders – het dagelijks bestuur van de gemeente – en of de gewenste resultaten bereikt worden.

Door te gaan stemmen kun je invloed uitoefenen op de keuzes die er binnen jouw gemeente worden gemaakt. De gekozen volksvertegenwoordigers kunnen jouw stem laten horen zodat jij invloed hebt op hoe jouw woonplaats wordt bestuurd. Benieuwd hoe dit in de praktijk gaat? Sportvisserij MidWest Nederland maakte een overzicht van hengelsportverenigingen die de lokale politieke partijen hebben benaderd of die al samenwerken met de lokale politiek. 

Sportvisvriendelijk

Je stem laten horen bij de gemeenteraadsverkiezingen is niet alleen belangrijk voor de leefbaarheid in jouw gemeente, maar ook voor de hengelsport. Het beleid van een gemeente kan namelijk sterk van invloed zijn op de sportvisserij. Dat kan op tal van verschillende terreinen het geval zijn. Bijvoorbeeld voor wat betreft het lokale waterbeheer.

Een goede waterkwaliteit met een bijbehorende visstand is van direct belang voor de sportvisser. Die is er ook bij gebaat dat het water toegankelijk is en er zonder belemmeringen kan worden gevist, iets wat mede in de groenvoorziening wordt geregeld. En op het gebied van recreatie zijn de mogelijkheden voor het nachtvissen vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Tenslotte wordt een essentiële zaak als de verhuur van het visrecht in de gemeentelijke wateren ook door de gemeente geregeld.

Kortom: ga op 21 maart naar de stembus en kies voor een sportvisvriendelijke partij.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide