HSV Service

Evezet Trabucco Fishing Team blijft aan kop na tweede Teamcompetitie weekend

4595
08 mei 2018

Afgelopen weekend is de derde en vierde wedstrijd van de Evezet Nationale Teamcompetitie gevist aan het Noordhollandsch Kanaal. Onder zomerse omstandigheden is het de mannen van het Evezet Trabucco Fishing Team gelukt de koppositie flink te verstevigen.

De koploper na twee wedstrijddagen deed ook tijdens de derde en vierde dag uitstekende zaken. Jeffrey Bakkernes viste zelfs op beide dagen met ruim 11 kilo een 1 en staat inmiddels ook individueel fier aan kop, met op nummer twee zijn vader Nico Bakkernes. “We kijken terug op een ontzettend geslaagd weekend”, zegt Nico trots. De ploeg kreeg alles goed op de rit en bouwde de voorsprong flink uit. “We hebben de juiste keuzes gemaakt en dat resulteerde in een prachtige uitslag.”

Eén van de keuzes was het hoog aanbieden van het aas. “Gezien het zomerse weer gingen we ervan uit dat de vis hoog zat. Dat bleek te kloppen, we vingen soms vis een meter boven de bodem.” Verder bleef het team constant schakelen om de vis actief te houden. “Veel variëren in afstand en aas zorgde ervoor dat het bleef lopen. Bovendien bleken ook afgelopen weekend onze bankrunners weer van cruciaal belang”, blikt Nico terug.

Finaleweekend

De ploeg gaat het slotweekend – dat op 29 en 30 september aan het Lateraalkanaal in Horn wordt gevist – met vertrouwen tegemoet. Want ondanks dat titelverdediger Maver-Zammataro zich afgelopen weekend knap heeft teruggevochten naar de tweede plaats, wordt het lastig om de achterstand van 44 punten in te lopen. “Dit mogen we niet meer uit handen geven”, zegt Nico beslist. “We kennen het finalewater goed en weten wat we kunnen verwachten. Het wordt een technische visserij met kleine vis. Vorig jaar vingen daar goed en we gaan extra trainen dus ik heb er alle vertrouwen in. Maar het blijft vissen dus we moeten de focus blijven houden.”


Uitslagen

Daguitslag Individueel Evezet NTC Zoet 2018 - 3e wedstrijddag d.d. 5 mei 2018 

Daguitslag Teams Evezet NTC Zoet 2018 - 3e wedstrijddag d.d. 5 mei 2018

Daguitslag Individueel Evezet NTC Zoet 2018 - 4e wedstrijddag d.d. 6 mei 2018
Daguitslag Teams Evezet NTC Zoet 2018 - 4e wedstrijddag d.d. 6 mei 2018

Tussenstand Individueel Evezet NTC Zoet 2018 - na 4 wedstrijden
Tussenstand Teams Evezet NTC Zoet 2018 - na 4 wedstrijdenOm u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide