HSV Service

Campingvissen aan de Vecht in slotuitzending VIS TV XL (video)

6022
05 jul 2019

Fans van VIS TV XL kunnen aanstaande zondag uitzien naar de achtste en laatste aflevering van dit seizoen. In deze veelzijdige, bomvolle uitzending komen nog één keer alle presentatoren en uiteenlopende onderwerpen voorbij.

Daniël Weijers vangt samen met Marco Kraal volop brasem vanaf de oevers van een camping aan de Overijsselse Vecht. Verder stroomafwaarts, nabij een stuw, vissen de twee op winde met een drijvende broodkorst. In vissersdorp Urk stapt Marco aan boord van de kotter van beroepsvisser Paulus de Boer. Varend over het Markermeer legt hij uit hoe de visstand zich de laatste jaren ontwikkelt. Ook vissen ze werpend op baars en brengen ze een bezoek aan de Marker Wadden. Stem je tv zondag om 09:30 uur af op RTL 7 en check hieronder alvast de promo.Snoek in Alblasserwaard

Presentator Thom Beentjes gaat in Zuid-Limburg op pad met witvisspecialist Sjors Milder. Samen vissen ze met de vaste stok in water van HSV De Karper uit Voerendaal, waar een typische parkvijvertje blijkt te barsten van de karpertjes, brasem en zeelt. Presentator Jan Willem Wijers laat zich door roofvisexpert Simon Torenbeek op sleeptouw nemen in de oer-Hollandse polders van de Ablasserwaard. Samen vissen ze op snoek. In Leeuwarden brengt presentator Tamme Smit een bezoek aan een jeugdvisdag. Daar vermaken zo’n vijftig jonge sportvissertjes zich een dag lang vissend vanuit bootjes én met activiteiten aan de waterkant.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.


Jan Willem Wijers (r) vist met Simon Torenbeek in de Alblasserwaard op snoek.

Met én zonder hengel

Voor VIS TV XL gingen de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kwamen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomden ze in op de migratie van Atlantische forel, bezochten ze nieuwe VISpaswateren en kreeg de bestrijding van visstroperij aandacht.

Praktische tips

Vissen deden de reporters ook volop. Een brede mix aan vistechnieken kwam in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers kregen praktische tips van specialisten uit het hele land. Daarmee konden zowel de beginnende als gevorderde sportvisser hun hart ophalen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.