HSV Service

Vuurdoop - ResQ-plast

3140
28 dec 2020

Hoe klein de wondjes van een snoekentand of haakpunt meestal ook zijn, ze kunnen – zeker ’s winters – vaak lang blijven bloeden. Met ResQ-plast leg je razendsnel een noodverbandje aan zodat je direct weer verder kunt vissen.

Prikjes, sneetjes en ander klein ‘sportvissersleed’ kún je natuurlijk negeren, maar vaak is het verstandiger (en bovendien prettiger tijdens het vissen) om ook zulke wondjes met enige aandacht te behandelen.

Bloed geeft immers niet alleen een zootje op je kleren, maar een open wond kan ook geïnfecteerd raken – bijvoorbeeld als die in contact komt met vis. Voor diezelfde vis is contact met een wond ook niet gezond. Een rolletje ResQplast past in vrijwel elk vakje in je jas of rugzak en heb je dus altijd voor het grijpen.

Zelfhechtend


Een verbandje aanbrengen met ResQ-plast is letterlijk in een handomdraai gebeurd. Vouw allereerst het begin van de tape enkele keren
om, zodat je een ‘wondkussentje’ maakt. Breng dit kussentje direct aan op de wond – bij voorkeur nadat je die met water en/of een desinfecterend middel hebt schoon- en drooggemaakt – en wikkel de tape vervolgens enkele malen om je vinger.Scheur de tape na drie to vier wikkelingen af en druk de laatste centimeters goed aan. Het verbandje zal vervolgens perfect blijven zitten, want ResQ-plast hecht als sterke klittenband op zichzelf. Bovendien is de tape waterbestendig waardoor je zonder problemen je
handen nat kunt maken.

Normaal bewegen


Bang voor een koude, gevoelloze vinger waarmee je niet meer lekker kunt vissen? Daar heb je met ResQ-plast geen last van, omdat het materiaal ademend en bovendien superflexibel is. Je vinger blijft dus goed doorbloed en normaal te gebruiken. Aan het eind van de visdag verwijder je het verbandje (de tape kleeft niet op de huid, dus dat gaat eenvoudig), was je het wondje nog één keer waarna het verdere herstel aan je lichaam is.

ResQ-plast is online verkrijgbaar bij www.resqplast.nl en daarnaast onder meer in de webshop van Conrad (www.conrad.nl)

Doe mee en win


WINACTIE: abonnees maken kans op één van de tien rolletjes ResQ-plast die we verloten. Stuur vóór 8 januari 2021 een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘ResQ-plast’ plus je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.com/sportvisserijnl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.