HSV Service

MijnVISmaat foto van de maand: Snoekbaars

2626
16 jul 2021

Marty Vissers deed in het begin van het nieuwe roofvisseizoen zijn naam eer aan. Samen met zijn vrouw – zijn vaste vismaatje – wist hij deze bak van een snoekbaars te vangen. Met 96 centimeter betekende deze vis een nieuw persoonlijk record.

In de familie Vissers – what’s in a name? – is vissen de standaard. Marty en zijn vrouw genieten vrijwel steevast samen van hun prachtige hobby. “We zijn echte roofvissers en hebben het vizier voornamelijk op snoekbaars en snoek gericht. Meestal vissen we statisch met dood aas, dat we op of zwevend net iets boven de bodem presenteren. Vanaf de start van het roofvisseizoen met voorntjes en in het najaar en de winter ook wel met sardines, horsmakrelen en spiering.”

Snel succes

Bij een van de eerste sessies van het nieuwe seizoen, meldde deze kneiter van een snoekbaars zich al vrij vlot. “We hadden een sessie gepland aan het einde van de middag waarbij we tot laat in de avond zouden doorvissen”, blikt Marty nagenietend terug. “Op het moment dat we nog bezig waren met het gereedmaken van de vierde (en laatste) hengel, kreeg ik al beet.” Vrijwel meteen had hij door dat dit een hele beste vis was. “Mijn persoonlijk record stond op 92 centimeter, dus ik herkende direct het logge bonken van een grote snoekbaars. Dan ga je toch stiekem met ietwat meer beleid te werk tijdens de dril.”

Geweldige ervaring

De behoedzame aanpak betaalde zich uit in de vorm van een 96 centimeter lange snoekbaars. “Het is een geweldige ervaring om zo’n vis te drillen. Al sta je wel even met knikkende knieën als zo’n bak voor het eerst het wateroppervlak doorbreekt”, zegt Marty. “Daarna volgde bij ons allebei de ontlading toen mijn vismaatje hem in het landingsnet had. Zo’n vangst is echt teamwork en dat geeft een heerlijk gevoel.” In het bijzijn van wat toeschouwers – het was prachtig weer en de dril trok de nodige aandacht van passanten – maakte zijn vrouw deze foto. “Nadat-ie op de gevoelige plaat was vastgelegd, hebben we hem weer snel laten zwemmen.” Na deze topvangst was de koek nog niet op voor Marty en zijn vrouw, want ze vingen die avond nog zes snoekbaarzen. “Dit zijn sessies waar je jaren later nog over praat.”Meer topvangsten zie je op MijnVISmaat.nl en op de gratis app.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.