HSV Service

VISparel website gelanceerd - iedere wijk zijn eigen VISparel!

2584
28 feb 2022

Iedere wijk zijn eigen VISparel! Dat is de slogan van de nieuwe website visparel.nl. Sportvissen moet voor iedereen in onze samenleving mogelijk blijven, ook voor kwetsbare groepen. Daarom hebben we ons tot doel gesteld om in iedere wijk en elk dorp een VISparel te realiseren: een goed toegankelijk en bevisbaar water met een goede kans op een leuke vangst.

Niet alleen voor hengelsportverenigingen


De nieuwe website richt zich vooral op bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen, maar ook individuele sportvissers kunnen een water uit hun wijk aanmelden als VISparel. Samen met de hengelsportvereniging kan op basis hiervan worden bekeken in hoeverre de vereniging hiermee aan de slag kan.

Daarnaast bevat de website informatie over het maatschappelijk belang van VISparels voor de wijk en de manier waarop de sportvisserij wil samenwerken met de belangrijkste partners bij het realiseren van een VISparel: de gemeente en het waterschap. Ook voor de pers wordt achtergrondinformatie geboden om de publiciteit rond VISparels te stimuleren.

Van maatschappelijk belang tot stappenplan


Naast nieuws en achtergrondinformatie over het waarom van VISparels, worden een overzicht van gerealiseerde VISparels en praktijkvoorbeelden gepresenteerd. Ook vind je er een uitgebreid stappenplan, waarin wordt verduidelijkt hoe je als hengelsportvereniging een VISparel kunt realiseren en hoe je federatie en Sportvisserij Nederland hierbij kunnen ondersteunen. 

Meer weten?
Gerelateerde berichten
10 jan 2022 Visparels als groen klaslokaal 3266 Stadsvijvers kunnen prachtig viswater opleveren, maar hoe houd je water en bodem schoon en het waterleven gevarieerd? Waterbeheerders en basisscholieren in Groningen en Drenthe volgen een cursus om het te leren. “Zelf een onderzoek uitvoeren en iets concreets doen met de resultaten, dát onthouden leerlingen.” 02 dec 2021 Karperuitzet Friese boezem en VISparels 3811 Afgelopen zaterdag zijn er wederom een fraai aantal (spiegel)karpers uitgezet in de Friese boezem en in enkele VISparels en andere afgesloten wateren. De uitzet van de vissen is een onderdeel van het Spiegelkarperproject Friese Boezem van Sportvisserij Fryslân. 23 apr 2021 25 projecten 117.330 euro subsidie 2598 In 2020 heeft Sportvisserij Nederland € 117.330 subsidie toegekend aan in totaal 25 projecten die hengelsportverenigingen- en federaties hebben ingediend. De financiële bijdrage uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden stimuleert de aanleg van voorzieningen die de hengelsport en de visstand een boost geven. 30 sep 2020 Opening VISparels tijdens Nationale Sportweek (video) 2894 Op verschillende plaatsen in het land – van Dokkum en Leeuwarden tot Grou, Akkrum, Varsseveld, Veenendaal, Ede, Sint Willebrord en Millingen aan de Rijn – zijn tijdens de Nationale Sportweek nieuwe VISparels geopend. In alle gevallen werd bij de opening een speciaal VISparel-bord bij het water onthuld. 04 sep 2020 Eerste VISparel Friesland geopend (video) 5245 Donderdagmiddag 3 september vond de officiële opening van de eerste VISparels in Friesland plaats. Een voor de sportvisserij in Friesland heel belangrijke dag. Na een periode van overleg met Wetterskip Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, gemeente Leeuwarden en gemeente Heerenveen zijn de partijen tot een samenwerkingsovereenkomst gekomen om zo een aantal vijvers in genoemde gemeenten optimaal in te richten voor de sportvisserij.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.