HSV Service

Evezet TTC Feeder: Team JWP Waterservice bovenaan na drie wedstrijden

3484
28 mrt 2022

Team JWP Waterservice voert het tussenklassement aan in de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen 2022. Mede dankzij een sterk optreden van teamleden Ramon Ansing en Jan Willem Plekkenpol bleef het team ternauwernood het team van Preston Innovations voor en staan ze na drie wedstrijddagen in Tiel bovenaan.

Na twee relatief gekke jaren op wedstrijdgebied vond afgelopen weekend aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel (Gld) de aftrap plaats met de eerste drie wedstrijden van de EVEZET Top Teamcompetitie Feedervissen - kortweg TTC Feeder. Hengelsportvereniging THC Rivierenland toonde zich een uitstekende gastheer tijdens het event.

Aan een heerlijk zonnig - en in de ochtend nog tamelijk fris - Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel probeerden de negen teams van elk vier deelnemers elke dag tussen 10.30 tot 15.30 uur een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Alle drie de dagen werd er redelijk goed vis gevangen, met zaterdag als uitschieter.Team JWP Waterservice – gevormd door Ramon Ansing, Jan Willem Plekkenpol, Martijn Kroes en Edwin Timmer - hebben na drie dagen de koppositie gepakt in het klassement.

Hun puntenaantal was op wedstrijddagen 1, 2 en 3 achtereenvolgens 14 (13.190 gram), 9 (22.660 gram) en 6 (15.935 gram). Daarmee wist het team een goede en constante prestatie neer te zetten, waarbij Ramon Ansing en Jan Willem Plekkenpol beiden achtereenvolgens een '2, 2 en 1 visten'.Preston Innovations op 2

Waar koploper JWP Waterservice in totaal 29 punten na drie TTC Feederwedstrijden wisten te vissen, volgt Team Preston Innovations op de voet met 33 punten.

Met 9, 7 en 17 punten (resp. met 13.980 gram, 24.730 gram en 10.390 gram) hadden teamleden Marco Hofman, Danny van den Ende, Leo Koot en Arnout van de Stadt na twee dagen alle kans op de weekendwinst, maar op zondag waren de resultaten net niet goed genoeg om na drie dagen het klassement aan te voeren.
 
Evezet-Maver Hs Sappemeer eindigde met 41 punten totaal (10 – 18 – 13 punten) derde in het tussenklassement. Zij wisten hun mooie ranking door een tweede plek op zowel de 1e als 3e wedstrijddag te verzekeren.


Op vrijdag werd na de wedstrijd het team JWP Waterservice, dat vorig jaar Wereldkampioen Feedervissen Clubs werd in Bulgarije, in het zonnetje gezet. Nog enkele teamleden kregen tijdens het TopSportGala al de zilveren speld voor hun prestatie.

Tweede wedstrijdweekend

De TTC Feeder kan worden gezien als de ‘eredivisie’ van het feedervissen. De competitie wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en dit jaar over zes wedstrijden gevist, verdeeld over twee weekenden. Wedstrijd 4, 5 en 6 vinden op 21, 22 en 23 oktober plaats aan het Lateraalkanaal in Roermond, waar de beslissing zal vallen.

Het team én de individuele winnaar die begin oktober bovenaan eindigen in het eindklassement, mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Feedervissen noemen. De feederteams die op plekken 1 en 2 eindigen worden ook afgevaardigd naar een internationale wedstrijd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.