HSV Service

Herkennen van karperachtigen

3909
30 mei 2022

De Stichting RAVON geeft een nieuwe herkenningskaart uit met daarop alle karperachtigen. Omdat er in Nederland maar liefst 25 karperachtigen voorkomen die sterk op elkaar lijken is deze kaart een handig hulpmiddel voor de sportvisser.

De orde "karperachtigen" is de grootste orde van de Nederlandse zoetwatervissen. Deze omvat niet alleen de karper, kroeskarper en de graskarper, maar bijvoorbeeld ook brasem, winde en bittervoorn. Naast 20 inheemse karperachtigen staan er tien exotische karperachtigen zoals de dikkopelrits op de kaart.

Zeker bij kleine karperachtigen is het vaak niet zo 1-2-3 te zien met welke soort je te maken hebt. De herkenningskaart is dan een handige tool.

Voor een snelle herkenning van een vissoort kun je uiteraard ook gebruik van de enige echte VISsenscanner, waarmee je met een foto via je smartphone automatisch direct kunt zien welke vis je voor je hebt.

-> Lees hier meer over de VISsenscanner; de unieke functie in de gratis VISsengids app..


Nieuwsbrief exoten

In de nieuwsbrief "Kijk op Exoten" lees je alles over deze herkenningskaart. Daarnaast vind je hierin een artikel over het gebruik van zeeaas in de Nederlandse sportvisserij op zee. Hierbij is onderzoek is gedaan naar het gebruik van exotisch zeeaas door sportvissers.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide