HSV Service

Allereerste Samen VISsen-dag geslaagd

1984
13 sep 2022

De Samen VISsen coaches hebben afgelopen zomer 130 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de eerste, officiële samenkomst dag voor coaches werd stilgestaan bij dit prachtige resultaat.

Wim Meijberg van het IVN nam de coaches mee naar buiten. Gewapend met een schepnet, een bakje en zoekkaarten gingen de Samen VISsen coaches vervolgens vol enthousiasme aan de slag. Een leuke inspiratie voor de coaches om eens met de deelnemers van zorgcentra te doen. Na de lunch was het tijd voor een rondvaart over het Naardermeer.

Tijdens deze samenkomst blijkt dat de Samen VISsen-coaches het fantastisch vinden om visuitjes te organiseren met zorgcentra. Ze zien de deelnemers genieten van de natuur en het vissen zelf; dit geeft heel veel voldoening en energie.

-> Lees het hele artikel over deze Samen VISsen-dag en het project op samenvissen.nl
Gerelateerde berichten
17 jun 2022 Goede pers Vislessen en Samen VISsen 1568 Als jouw hengelsportvereniging mooie dingen doet, dan is het verstandig om dit ook te laten zien. Maatschappelijke zichtbaarheid helpt de rol van de hengelsportvereniging in de lokale samenleving te verankeren en het belang van de hengelsport kenbaar te maken. 25 mei 2022 Samen VISsen in Appingedam 1837 Het Samen VISsen project is dit jaar voortvarend van start gegaan. Zo werd in Appingedam op 11 mei een visuitje georganiseerd voor senioren van de hengelsportvereniging en bewoners van Zorgcentrum Damsterheerd. Tijdens het visuitje konden de bewoners van het zorgcentrum die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, een middag heerlijk ontspannen aan de waterkant. 26 apr 2022 Gezocht: vrijwilligers voor ouderen en jeugd! 2158 Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bestaan! Vrijwilligers houden de hengelsportvereniging draaiend en zorgen met bijvoorbeeld vislessen en Samen VISsen uitjes voor dat andere de kans krijgen om te genieten van het vissen. Met deze projecten zorgen vrijwilligers voor nieuwe leden binnen de vereniging en komt de hengelsportvereniging positief in beeld. 25 apr 2022 Jouw vereniging maatschappelijk zichtbaar! (video) 1751 Voor een hengelsportvereniging is het erg belangrijk om een goede relatie met de gemeente te onderhouden. Ook als het visrecht stilzwijgend wordt verlengd en gemaakte afspraken worden nagekomen is de investering in een goede verstandhouding van belang. 23 nov 2021 Samen VISsen 2021: 64 onvergetelijke dagen 2247 Een jaar vol Samen VISsen uitjes heeft weer voor onvergetelijke ervaringen gezorgd. Ondanks de beperkte mogelijkheden begin 2021, heeft de tweede helft van het jaar veel goed gemaakt. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers konden honderden bewoners van zorginstellingen genieten van een fantastisch VISuitje! 28 okt 2021 Samen VISsen zorgt voor een onvergetelijke dag! 2455 Sinds 2019 organiseren tientallen hengelsportverenigingen door het hele land gratis Samen VISsen uitjes. Zij worden hierin ondersteund door Sportvisserij Nederland en de eigen federatie. Met zo’n Samen VISsen uitje willen we bewoners van zorginstellingen een onvergetelijke dag bieden. En dat lukt! 30 jun 2021 Samen Vissen - bewoners van zorgcentra langs de waterkant 3176 Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Vissen is een fantastische manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en weer in contact te brengen met de natuur.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.