HSV Service

Verenigingen en zorgcentra gaan weer Samen VISsen (video)

2675
25 apr 2024

Op dit moment zijn er voor 2024 al meer dan 75 Samen VISsen aanvragen gedaan door zorgcentra. Zij willen samen met de lokale hengelsportvereniging hun bewoners een unieke dag aan de waterkant bezorgen. Een kwart van deze bewoners komt namelijk niet meer buiten, terwijl contact met de natuur een aantoonbaar positief effect heeft op deze ouderen. Een heerlijke middag of ochtend Samen VISsen met bewoners van een zorgcentrum is eenvoudig te organiseren.

Medewerkers bij de verschillende hengelsportfederaties zijn druk bezig om de aanvragen te koppelen aan lokale hengelsportverenigingen. Zo'n 60 visuitjes zijn inmiddels dan ook al gepland dankzij de welwillendheid van Samen VISsen-coaches en andere vrijwilligers van hengelsportverenigingen door heel het land! Zorgcentra zijn vol lof over het gratis ‘Samen VISsen’ programma dat Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt.Sportvissen in een positief daglicht

Met de visuitjes zorgen vrijwilligers ervoor dat het vissen iedere keer weer in een positief daglicht wordt gezet. Het is een mooie kans om te laten zien wat je als vereniging op maatschappelijk vlak kunt bijdragen aan de samenleving. Vanuit het programma worden bij ieder visuitje de lokale media automatisch geïnformeerd. Een mooi voorbeeld in de media van begin dit jaar zijn hieronder te vinden:


Doe mee!

Wil jij voor een zorgcentrum in jouw gemeente een visuitje organiseren? Lijkt het jou leuk om namens jouw hengelsportvereniging Samen Vissen-coach te worden? Op de website www.samenvissen.nl lees je meer over het programma en kun je je direct aanmelden. Als Samen VISsen-coach ben je ook welkom op de jaarlijkse ‘Samen VISsen-dag’.


Gerelateerde berichten
25 mei 2023 Subsidiemogelijkheden vanuit het Sportakkoord 1749 Dit voorjaar vernieuwen de gemeenten hun lokale Sportakkoord. Voor hengelsportverenigingen biedt dit de kans om een bijdrage te leveren aan de gemeentelijke sport- en beweegambities. Daarmee veranker je de lokale hengelsport in het gemeentelijk beleid en bovendien biedt dit subsidiemogelijkheden. HSV De Breuly is een goed voorbeeld; zij ontvingen onlangs subsidie voor het project Samen VISsen. 24 nov 2022 Samen VISsen 2022: wat een jaar! 1506 Even naar het water om een hengeltje uit te gooien: vissen is leuk, gezond én laagdrempelig. Desondanks is het niet meer voor iedereen mogelijk zelfstandig te gaan vissen. Daarom zorgen hengelsportverenigingen ervoor dat bewoners van zorgcentra in heel Nederland weer eens een hengeltje uit kunnen gooien met het programma Samen VISsen. Afgelopen jaar hebben al meer dan 1300 bewoners van zorgcentra deelgenomen aan de 171 visuitjes. 21 okt 2022 Samen VISsen: hoe een hele zorgkoepel enthousiast werd (video) 3388 Een lekker dagje naar de waterkant is voor velen vanzelfsprekend. Bewoners van zorgcentra komen daarentegen nog maar zelden buiten. Tijdens een Samen VISsen uitje nemen vrijwilligers van hengelsportverenigingen de bewoners van zorgcentra in heel Nederland mee naar de waterkant. Iedereen is enthousiast, van deelnemers tot begeleiders. Bovendien zijn de visuitjes voor zorgcentra helemaal gratis. 13 sep 2022 Allereerste Samen VISsen-dag geslaagd 2061 De Samen VISsen coaches hebben afgelopen zomer 130 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de eerste, officiële samenkomst dag voor coaches werd stilgestaan bij dit prachtige resultaat.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.