HSV Service

Herhalingen VIS TV van start (video)

10611
27 mrt 2024

Vanaf zondag 31 maart starten de herhalingen van VIS TV op RTL 7. Vanaf dan word je weer twaalf weken op rij iedere zondag om 09.30 uur getrakteerd op de visavonturen van Marco Kraal, Daniël Weijers en Tamme Smit. Zij nemen jou in dit 29e seizoen mee naar de mooiste stekken in Nederland.

Bekijk hier de trailer van dit seizoen:De samenleving als doelgroep

Uit recent onderzoek blijkt dat ook veel niet-vissers met plezier naar het programma kijken. In feite is dat na al die jaren ook nog steeds het hoofddoel van VIS TV: de samenleving laten zien wat sportvissen betekent, hoe leuk het is en dat sportvissers respectvol met de vis en natuur omgaan. Dat is ook precies wat Daniël, Tamme en Marco aan de kijkers proberen over te brengen.

We verklappen hieronder alvast wat over 8 van de 12 afleveringen.Meerval uit de Dieze


Onze grootste zoetwatervis doet het inmiddels zo goed dat je ze in steeds meer wateren tegenkomt. En er natuurlijk gericht op kunt vissen. Vanuit de bellyboat hopen Daniël en Marco op de Dieze bij ’s-Hertogenbosch op een ‘close encounter’ met deze mysterieuze rover. Voorzien van verse dauwpieren en moderne visvinders beleven we hier een zenuwslopende visdag.Snoeken in het kanaal van Deurne


Op de grens van Noord-Brabant en Limburg arriveren Marco en Daniël aan het Kanaal van Deurne. Het is perfect snoekweer en het glasheldere, plantenrijke kanaal ziet er buitengewoon ‘snoekig’ uit. Helaas laten de aanwezige snoeken zich van hun meest nukkige kant zien en moeten ze alles uit de kast halen. Maar de aanhouders winnen en na diverse snoeken maken ze ook kennis met stevige baarzen.

Stekels en snorren op de IJssel


Op een koude herfstochtend arriveren Marco en Tamme in de buurt van Brummen aan de Gelderse IJssel. Na een fiks aantal worpen vangen ze gelukkig een paar mooie snoekbaarzen. Daarna verkassen ze en gaan we voor de barbeel. Aangezien Tamme nog nooit een barbeel heeft vastgehouden, gunt Marco hem met liefde de primeur. Ook komt er nog een bijzondere vissoort langs.Zeeltvissen in oeroud water


Het was een gok die goed uitpakte: zeeltvissen op een Fries meertje dat misschien wel meer dan 10.000 jaar oud is. Met de pen en methodfeeder gaan Tamme en Marco hier op onderzoek uit. Heel even lijkt de brasem hoofdrolspeler te worden, maar na een paar uur arriveren de eerste zeelten. Eerst wat kleintjes, maar na verloop van tijd verschijnen er ook een paar kapitale vissen op de voerstek.

Snoeken in de Fiese Deelen


Daniël en Tamme gaan samen op zoek naar snoek in het Friese natuurgebied De Deelen. Dit afgegraven veengebied bestaat uit ontelbare plassen, vaarten en sloten. Hoewel de zon hoog aan de hemel staat en het nauwelijks waait laten de snoeken zich in het heldere water van hun beste kant zien.

Wadend feederen op het Gooimeer


In overleg met de beroepsvisserij is de visserijdruk op brasem in het Gooimeer sterk afgenomen en gaat het met de vloermatten van dit randmeer weer de goede kant op. En dat hebben Marco en Daniël geweten! Wadend met de feederhengel gaat het helemaal los en vangen ze o.a. monsterbrasems tot maar liefst 68 centimeter.


Kasteelkarpers


Met de vaste stok en topelastiek gaan we achter de karpers in de vijvers van Kasteel Elsloo aan. Helaas blijkt de vaste hengel niet helemaal uit de verf te komen. Daniël breekt de ban door op dit fraaie water met drijvende hondenbrokken aan de slag te gaan.

Oppervlakte vissen op winde


Op winde vissen met broodkorsten is en blijft super spannend. Marco en Daniël doen een poging op het Valleikanaal bij Leusden. Al snel tonen forse windes interesse in onze drijvende korsten, maar dan alleen die zonder haak. Wanneer Marco daar wat subtieler met een dotje maden onder gaat vissen, haakt hij een forse voorn die vervolgens door een snoek wordt gegrepen. Hoe dit afloopt? Dat mag je zelf zien in VIS TV.

De afleveringen zijn online terug te kijken via www.vistv.nl.

Gerelateerde berichten
20 mrt 2024 Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch (video) 2136 In de alweer laatste aflevering van dit seizoen – zondag 24 maart om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch. 13 mrt 2024 Op witvis in de polder en het Gooimeer in VIS TV (video) 1920 In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 17 maart om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer. 06 mrt 2024 Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV (video) 7499 In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 10 maart om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen. 21 feb 2024 Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze in VIS TV (video) 3259 In de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze. 14 feb 2024 Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel in VIS TV (video) 2341 In de zevende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 18 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen. 07 feb 2024 Spectaculair snoeken in een veengebied in VIS TV (video) 2802 In de zesde aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 11 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Tamme op snoek tussen de waterplanten in de Deelen. 10 jan 2024 Snoek en baars uit het Kanaal van Deurne in VIS TV (video) 2431 In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV 2024 – zondag 14 januari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme op snoek in het Kanaal van Deurne. 03 jan 2024 Winde uit het Valleikanaal in aflevering één seizoen 2024 (video) 2582 In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV 2024 – aanstaande zondag 7 januari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Daniël op Winde in het Valleikanaal.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.