Workshops VerenigingsdagWorkshop - De basis op orde

Door Sander Schillemans (Verenigingsadviseur Sportvisserij Zuidwest Nederland) en Nick van Duijn (Jurist Sportvisserij Nederland)

Elke HSV moet proberen tenminste de bestuurlijke basis op orde te hebben. Gert-Jan/Sander en Ruben nemen een korte checklist waarin de minimumeisen voor elke HSV staan. En als de basis op orde is, begint het eigenlijk pas: dan is het tijd voor ambitie! Wat is jouw bestuurlijke ambitie?
 
De basis op orde betreft je tenminste je statuten/HHR, volledig bestuur, visrechten, ledenadministratie, de relatie met je federatie / Sportvisserij Nederland en de contacten/relatie met je gemeente. Ruben en Sander/Gert-Jan zetten met jou de puntjes op de i.
 
Qua ambitie kijken jullie welke belangrijke thema’s spelen binnen het bestuur en wat de belangrijkste activiteiten en aandachtspunten dit jaar voor de HSV zijn. Workshop - Gaan we nog wat leuks doen?

Door Marco Groen (procesbegeleider Back2Basics) en Dirk Otten (Verenigingsadviseur Sportvisserij Oost-Nederland)
 
Elke HSV die zijn basis op orde heeft is natuurlijk toe aan een beetje uitdaging. Marco Groen en Dirk Otten dagen je uit: gaan we nog wat leuks doen?
 
Tijdens deze creatieve sessie ga je met collega-bestuurders kijken waar je ambitie ligt. Wat zouden jullie als HSV graag bereiken? En wat is jouw persoonlijke ambitie? Een leuk idee voor een nieuwe activiteit of een mooi idee voor je viswater is een begin. Je hoeft niet meteen de wereld te veranderen, maar het mag natuurlijk wel.


Workshop - Je hebt meer macht dan je denkt

Door Nanja van Rijsse (St. Lobby lokaal) en Christel Morawek (Belangenbehartiger Sportvisserij Nederland)

Een goed contact tussen je vereniging en je gemeente zorgt ervoor dat het voor beide partijen duidelijk is wat je doet en wat je wilt bereiken. Daarbij is een goede samenwerking met de gemeente vaak nodig voor het vinden van een accommodatie, het organiseren van evenementen, of het aanvragen van subsidie of een vergunning.
 
Maar hoe pak je dat nou aan? Wat is je boodschap? Wat wil je bereiken met je vereniging en wat is het doel? Wat zijn je wensen? Waar denk je hulp nodig te hebben? En wie is jouw contactpersoon? Tijdens deze workshop krijg je wat meer inzicht in hoe een gemeente in elkaar zit en werkt en maak je kennis met de toolkit, die je helpt de verbinding met je gemeente te maken.

Wil je meer weten over de lobbykit of deze bestellen? Klik hier voor meer informatie.


Nanja van Rijssen tijdens de workshop van St. Lobby lokaal
Workshop - Sociale veiligheid in de hengelsport

Door Erik Beuker (NOC*NSF) en Rob Ceelen (Integriteitsmanager Sportvisserij Nederland)
 
Om sociale veiligheid in de sportvisserij te realiseren, is het belangrijk bij de basis te beginnen. Een basis waar alle verenigingen aan moeten voldoen. Sociale veiligheid staat namelijk ook hoog op de agenda van steeds meer gemeenten, die hierop ook steeds vaker zullen toetsen. Bij het verlenen van subsidies of sportvisserijmogelijkheden bijvoorbeeld.

Door dit thema goed op te pakken sluiten we onnodig risico uit, en zorgen we voor belangrijke randvoorwaarden rondom de preventie van grensoverschrijdend gedrag. De Basiseisen Sociale Veiligheid, de 4 V’s, helpen verenigingen aan een goed fundament om sociale veiligheid te waarborgen. Met dat fundament kan je verder bouwen aan een veilige hengelsport voor jouw leden.

De 4 v’s voor veiligheid zijn:
  • Verenigingsbrede gedragscode
  • Vertrouwenscontactpersoon op de club
  • Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilligers
  • Vakkundig geschoolde trainer-coaches
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.