Workshops Verenigingsdag
Workshop: Controle sportvisserij, kansen en uitdagingen…

Door: Rian de Jong (Adviseur Controle en handhaving Sportvisserij Nederland, Teamleider Controle en Handhaving Spotvisserij Zuidwest Nederland en Limburg).

Controle en handhaving op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Die verantwoordelijkheid pakken de honderden vrijwillige verenigingscontroleurs graag en goed op. Daarnaast hebben alle federaties Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) in dienst speciaal voor controle en handhaving van de  Visserijwet. 

Hoe kan je hier als HSV zo goed mogelijk in samenwerken en hoe kan je zorgen voor een positiever imago van de sportvisserij? Een positiever imago dat mogelijk kan leiden tot een uitbreiding van de mogelijkheden voor de sportvisserij en voorkomt dat onnodige beperkingen opgelegd worden.

In deze workshop word je als HSV door middel van levensechte casussen met acteurs meer bewust van de kansen en uitdagingen die er liggen en doe je inspiratie op voor het beleid binnen jouw vereniging.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Rian de Jong (Adviseur Controle en handhaving Sportvisserij Nederland, Teamleider Controle en Handhaving Spotvisserij Zuidwest Nederland en Limburg) via: jong@sportvisserijnederland.nl
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.