Workshops Verenigingsdag
Workshop - Vrijwilligers werven en behouden

 
Door: Don Jaring (Verenigingsadviseur Sportvisserij MidWest Nederland) & Gert-Jan van Burken (Verenigingsadviseur Hengelsport Federatie Midden Nederland)

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Maar zijn ze ook onvindbaar? Veel hengelsportverenigingen hebben een tekort aan vrijwilligers. “Ze zijn gewoon niet te vinden”, wordt gezegd. Maar is dit ook zo?

Met deze workshop maak je kennis met de meest effectieve manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. We nemen je samen met ervaringsdeskundigen van collega-verenigingen mee in een traject waarin je zelf aan de slag gaat met een ledenenquête en korte opdrachten. Deze zijn resultaatgericht, zodat je aan het eind belangrijke eerste stappen hebt gemaakt in het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers!

Bekijk de presentatie (PDF) hier


Don Jaring en Gert-Jan van Burken tijdens hun workshop vrijwilligers werven
Workshop: How to Tik Tok?

 
Door Danny Bok (Teamleider Communicatie Sportvisserij Nederland) en Daniël Weijers (Medewerker Communicatie Sportvisserij Nederland)

Tijdens de workshop leerde Daniël Weijers de deelnemers hoe je eenvoudig met behulp van je smartphone een promotiefilmpje opneemt, monteert, voorziet van muziek én publiceert. Dit alles met behulp van de gratis app CapCut.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Iedereen is tegenwoordig ‘connected’ zelfs 30+ers. Een wereld zonder smartphones en internet is niet meer weg te denken. Naast een smartphone maken ook steeds meer mensen gebruik van de zogenaamde sociale media; platforms zoals X (twitter), Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat of TikTok.

e best bezochte items op social media bestaan uit videobeelden. Een korte video content is verslavend, het prikkelt het genotscentrum in de hersens, je maakt dopamine aan omdat je leuke filmpjes te zien krijgt en de algoritmes zo zijn ingesteld dat jouw voorkeuren naar voren worden gepusht.

Tijdens deze workshop leer ik je hoe je zelf dit soort content kan maken in de vorm van een 'short video' en let op: het is niet moeilijk!

We gebruiken hiervoor de gratis app ‘CapCut’. Deze moeten je eerst even downloaden in de Appstore of Google Play.

Capcut is een handige app waarmee je video kan bewerken op een eenvoudige manier, muziek kan toevoegen en zelfs captions kan gebruiken (dat is de ondertiteling van je video).

Download hier de presentatie (PDF)

Hierna volgt mijn instructievideo: 5 min
Demonstratie: Streetfishing

Door Bart van de Walle en Johannes Elzinga van Team Holland

Streetfishing, ook wel urbanfishing en straatvissen genoemd, staat voor het met licht materiaal vissen op roofvis in het centrum van de stad. Het gebeurt vooral in de grachten en kanalen waarbij met diverse soorten kunstaas op roofvissen zoals snoekbaars, baars, en snoek wordt gevist.

Goede plekken om te streetfishen zijn meestal de kanten, (onder) bruggen, bij boten, of plekken waar verschillende wateren bij elkaar komen. Het leuke van streetfishing is dat het is een hele actieve manier van vissen is waarbij je van stek naar stek loopt. Om dit mogelijk te maken neemt de echte streetfisher licht materiaal mee en zorgt hij er ook voor dat hij niet teveel spullen bij zich heeft.

Tijdens deze demonstratie maak je kennis met streetfishing als visserijmethode, maar vooral ook met de manier waarop jouw HSV zelf eenvoudig een streeftfishing competitie kan opzetten voor deelnemers vanaf 14 jaar.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.