Vis & water

Vrijwilligers gezocht: Vissen voor de wetenschap!

4191
07 jan 2016

Van maart 2016 tot en met februari 2017 wordt er voor de vierde keer een grootschalig project met betrekking tot recreatieve visserij in Nederland uitgevoerd door IMARES (Institute of Marine Resources and Ecosystem Studies).


Het doel van dit project is:

  • vast te stellen hoeveel sportvissers er zijn in Nederland en om te kijken wie er gaat vissen (man, vrouw, jong, oud?)
  • een goed overzicht te krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers;
  • informatie te verzamelen over veranderingen in de visstand in Nederland.

Voor dit onderzoeksproject kunnen we je hulp goed gebruiken. We zijn op zoek naar mannelijke en vrouwelijke zee- en zoetwatersportvissers van alle leeftijden.

Van deelnemers aan dit programma wordt verwacht dat ze gedurende 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort vangen per vistrip.

10 x € 250,-

Elke maand zullen de deelnemers door TNS-NIPO worden benaderd om via een online link de vangstgegevens door te geven. Onder de deelnemers die geselecteerd worden voor het logboekprogramma en daar 12 maanden aan hebben meegewerkt zal aan het eind van het programma zal 10 x €250 worden verloot.

Beperkt ruimte: meld je direct aan

Er is slechts ruimte voor 500 sportvissers in het onderzoeksprogramma in 2016, dus als je geïnteresseerd bent, meld je dan voor 1 maart 2016 aan via de link.

Via deze link worden snel een paar korte vragen gesteld (leeftijd, geslacht, aantal vistrips in 2015 etc.) om een “vissersprofiel” van je op te stellen. Dit profiel is zeer belangrijk om te zorgen dat de juiste mix aan kandidaten wordt geselecteerd om het onderzoek te optimaliseren.

-> Doe mee!

Meer informatie

Wil je meer informatie voordat je je aanmeldt, neem contact op met Martin de Graaf (onderzoeker vis en visserij IMARES), of telefoon:0317 486826.

Bron: Imares

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide