Vis & water

Sharkatag 2016: schijf je nu in!

6954
15 apr 2016

De inschrijving voor alweer de vijfde editie van het haaivisevenement Sharkatag is vanaf nu geopend. Het jaarlijkse haaivis- en merkevenement vindt plaats van 14 t/m 16 juli. Schrijf je snel in, want vol = vol!

Grijp deze kans om met ervaren schippers mee te vissen op haaien in ons eigen land.

-> Schrijf je hier direct online in.

Om alvast eens te proeven aan de Sharkatagsfeer kun je het videoverslag van 2015 hieronder bekijken:Het weer hebben we helaas niet in de hand, dus houd er rekening mee dat de vistrip mogelijk afgelast wordt als de golven te hoog zijn. Je hoort uiterlijk een dag van te voren als jouw dag afgelast wordt. 

Wil je graag samen met een vismaat of familie op de boot of heb je een voorkeur voor een speciale boot? Geef dat dan aan in het inschrijfformulier. Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Kosten

Deelname aan de Sharkatag kost 65 euro en dit is inclusief aas (2 ons zagers). Het bedrag van 65 euro dient aan Sportvisserij Nederland te worden betaald nadat je een betalingsmail ontvangen hebt. Wordt jouw dag afgelast dan krijg je uiteraard netjes je geld terug.

InschrijvenWaarom Sharkatag?


Het doel van Sharkatag is om zoveel mogelijk haaien te vangen en een aantal exemplaren te voorzien van een merkje. De kans om een gemerkte haai terug te vangen is nog nooit zo groot geweest. Zo’n 'terugvangst' levert veel belangrijke informatie op over deze dieren.

Met Sharkatag doe jij mee aan het onderzoek om meer te weten te komen over de zwemroutes van gevlekte gladde haaien. Daarnaast willen we mensen meer bewust maken van de prachtige haaien die in de Nederlandse kustwateren zwemmen.


Deelnemende boten


Wat heb je nodig?


  • Stevige hengel met een werpgewicht tot ongeveer 200 gram. Een Uptide-hengel is ideaal.
  • Molen met minimaal 0,30 mm nylon, dyneema kan ook.
  • Verzwaarde platvisonderlijnen (haak maat 6)
  • Lood tot 300 gram met ankers.
  • Aasnaald.
  • Eventueel extra aas kan je zelf mee nemen.
  • Bescherming tegen de zon en regenkleding.
  • Liever geen open laarzen i.v.m. veiligheid.
  • Lunchpakket
  • Eventueel een koelbox voor vissen (haaien uitgezonderd) die aan de minimummaat voldoen.
Nog nooit op zee/haaien gevist? Geen probleem! 
Hengel, molen en lijn kan ook van de schipper geleend worden. Voor lood en een onderlijn vragen de schippers een paar euro.

Locatie en tijd


De boten vertrekken vanaf 9:00 uur vanuit Neeltje Jans en wachten niet op laatkomers. Zorg dus dat je uiterlijk om 8:30 aanwezig bent. De deelnemers krijgen gedetailleerde informatie voortijdig toegestuurd.

Vragen


Meer informatie over Sharkatag lees je hier. Praktische informatie (tijden, plaats e.d.) volgen nog per mail. Alle vragen kunnen naar haaien@sportvisserijnederland.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.