Vis & water

Voorlichtingsavonden karpervijvers

5707
25 okt 2016

Commerciële karpervisvijvers zijn hot. Ook hengelsportverenigingen kunnen een eigen vijver als karpervisvijver inrichten. Om ze daarbij te ondersteunen organiseert Sportvisserij Nederland dit najaar door het hele land voorlichtingsavonden over dit onderwerp.


De karpervisvijver begon zijn opmars in Engeland. In deze visvijvers met veel kleine schub- en spiegelkarpers wordt vooral met de vaste stok gevist. In Nederland heeft dit navolging gekregen in commerciële visvijvers, maar ook verenigingen met een eigen vijver kunnen deze als karpervisvijver inrichten.

Kweekvis


In de meeste visvijvers wordt vis uitgezet om het bestand op peil te houden. Deze pootvis is vaak afkomstig van ‘open’ water, wat nadelig is voor sportvissers die op het open water vissen. Bovendien is het rendement van deze uitzettingen twijfelachtig omdat vis van ruim, open water vaak verpieteren in vijvers. Daarom zet Sportvisserij Nederland in op het gebruik van gecertificeerde pootvis uit kwekerijen.Advies en subsidie


Het inrichten en optimaal beheren van een karpervisvijver is wat anders dan een traditionele visvijver bestieren.
Uw federatie kan u samen met Sportvisserij Nederland adviseren bij de uitvoering hiervan. Ook is er subsidie beschikbaar voor verenigingen die hiermee aan de slag willen gaan. Om hen hierover verder te informeren organiseert Sportvisserij Nederland komend najaar en winter verspreid door het land voorlichtingsavonden over karpervijvers.

Data en inschrijven

-> Klik hier om u voor één van de voorlichtingsavonden in te schrijven

Voor deze bijeenkomsten geldt een aanvangstijd van 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. De avonden vinden plaats op de volgende data:

Datum Locatie
dinsdag 15 november 2016
Hotel Asteria Venray
donderdag 17 november 2016
Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe Tynaarlo
dinsdag 22 november 2016
Van der Valk Hotel Stein Urmond
dinsdag 29 november 2016
Van der Valk Hotel Akersloot
donderdag 1 december 2016
Postiljon Hotel Deventer
dinsdag 6 december 2016
Zalencentrum Wieleman Westervoort
donderdag 8 december 2016
Sportvisserij Nederland Bilthoven
maandag 20 februari 2017
 Hotel Heidehof Heerenveen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.