Vis & water

De VISpas: een levend document

4853
26 nov 2016

De VISpas is een zogenaamd ‘levend document’. Dit wil zeggen dat er doorlopend water aan wordt toegevoegd om de mogelijkheden voor de sportvisser verder uit te breiden – zowel het afgelopen jaar als in 2017.

Ook in 2016 is Sportvisserij Nederland druk bezig geweest om nog ontbrekende (delen van) wateren op te nemen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Die nieuwe wateren worden gepubliceerd in de Aanvullingslijsten. “Daarbij ligt de focus op de grotere viswateren met een bovenregionaal belang voor de sportvisserij”, zegt voorzitter Menno Knip. "In 2017 zal het overleg met hengelsportfederaties en -verenigingen worden voortgezet richting het doel om met één VISpas voor slechts circa € 35,- per jaar overal in Nederland te kunnen vissen”

Visplanner

Om snel en gemakkelijk te kunnen zien waar je met jouw VISpas mag vissen, raadpleeg je de VISplanner app of www.visplanner. nl. Knip: “Daar vind je uitgebreide informatie over alle viswateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren zijn opgenomen, inclusief de voorwaarden die er gelden. Ook de dichtstbijzijnde visvoorzieningen zoals hengelsportzaken, trailerhellingen, vissteigers en visbootverhuur staan hierop vermeld.”

Bovendien is de VISplanner op je smartphone in combinatie met de VISpas rechtsgeldig om aan te tonen dat je in een water uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren mag vissen. “Je hoeft die laatste dus niet meer mee te nemen naar de waterkant als je gaat vissen”, vervolgt Knip


Voorzitter Menno Knip

Sportvisonderzoek

Om de sportvisser nog beter van dienst te kunnen zijn, voert Sportvisserij Nederland momenteel een groot sportvisonderzoek uit. Middels een online enquête (zie www.sportvisserijnederland.nl voor een link naar de vragenlijst) willen we een actueel en beter beeld krijgen
van de wensen van onze achterban. Hierbij kun je jouw mening geven over thema's als het Nederlandse viswater, de visstand en de VISpas. Pak deze uitgelezen kans om je stem te laten horen en doe mee. Of je nu veel of weinig aan de waterkant vertoeft, maakt niet uit. Elke mening telt en iedere sportvisser kan meedoen aan dit onderzoek dat hooguit tien minuten duurt. Aan de hand van de uitkomsten kan Sportvisserij Nederland haar beleid en werkzaamheden beter afstemmen op de behoeften van de sportvisser.

Bron: Hét Visblad - december 2016


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.