Vis & water

Duizenden dode vissen in Spijkenisse na storing in gemaal

6373
29 nov 2016

De gemeente Nissewaard is afgelopen weekend druk geweest met dode vissen in de sloten van Spijkenisse. Door een storing in een gemaal was er rioolwater in de singels terecht gekomen. Dat leidde tot een massale vissterfte.

Het rioolwater zorgde voor een daling van het zuurstofgehalte in de sloten. Woensdag plaatste waterschap Hollandse Delta al noodpompen om het vervuilde water af te voeren. Maar voor veel vissen was dat te laat.

In de dagen erna legden vissen op grote schaal het loodje in de singels in Groenewoud, Gildenwijk, Sterrenkwartier, Waterland, De Akkers en delen van het centrum.

De gemeente heeft de dode vissen laten verwijderen en de singels worden doorgespoeld om het zuurstofniveau zo snel mogelijk weer op peil te krijgen.

Wethouder Jan Willem Mijnans maakt zich zorgen over het aantal vissen in de sloten. Hij wil deze week nog overleg met Hollandse Delta om te kijken hoe de visstand kan worden hersteld.


Lees ook:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.