Vis & water

Megabaarzen en vissen op haaien in Studio Vis TV

13424
09 feb 2017

Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL 7. Peet Bogaard vertelt in Studio Vis TV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder zijn er onder meer twee karpervissende vrouwen te gast en gaan we in Vis TV Next achter de monsterbaarzen aan.

Bij het vissen op haaien gaan de gedachten al snel uit naar tropische oorden. Toch zwemmen er zomers steeds meer haaien voor de Nederlandse kust. En die zijn gericht te bevissen. Peet ‘The Sharkman’ Bogaard heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze visserij. Deze Brabantse zeevisser vertelt je daar alles over zondagochtend. Naast hem zit Niels Brevé van Sportvisserij Nederland. Als projectleider van ‘Sharkatag’ volgt hij nauwgezet de opkomst van diverse haaiensoorten in onze kustwateren. Brevé legt uit wat we dankzij dit project allemaal te weten zijn gekomen en hoe het met de opmars van de haai zit. 

Bekijk de promo:Nationale karperdames

Karpervissende vrouwen langs de waterkant zijn al lang geen unicum meer. Zo is er sinds kort zelfs een nationaal damesteam karpervissen, samengesteld door De Karper Sportvisserij Nederland. Binnenkort vist dit team hun eerste internationale wedstrijd tegen Engeland. Bovendien vormt deze pilot de opmaat naar een WK Karpervissen voor dames dat volgend jaar wordt georganiseerd. Twee teamleden Sabine Groenhof en Angelique de l’Ecluse vertellen onder andere hoe de aanloop naar zo’n karperwedstrijd eruit ziet. Verder leggen ze uit hoe je als wedstrijdkarpervisser moeten samenwerken en opereren als een team.


Sabine Groenhof en Angelique de l’Ecluse van het nationale damesteam karpervissen.

Sportvissen in natuurgebieden

Vissen in natuurgebieden krijgt gelukkig steeds meer draagvlak bij natuurbeheerders. In de studio zitten daarom boswachter Harco Bergman en Roel Posthoorn van Natuurmonumenten. Bergman ontvangt sportvissers al jaren met open armen in ‘zijn’ Kuinderbos in de Noordoostpolder. In 2013 werd daar zelfs het eerste NK IJsvissen gehouden. Posthoorn is projectleider van de ‘Markerwadden’. Hij weet alles over de toekomstige sportvismogelijkheden van dit nieuwe eilandengebied in het Markermeer. Deze archipel wordt momenteel aangelegd en in 2018 opengesteld voor sportvissers en recreanten.


Boswachter Harco Bergman en Roel Posthoorn van Natuurmonumenten over het vissen in natuurgebieden.

Megabaars in Vis TV Next

In Vis TV Next worden we deze aflevering getrakteerd op een megabaarzenspektakel. Robert de Wilt gaat namelijk op pad met Chris Chew. Deze fanatieke roofvisser vist gericht op megabaars langs en op de vele rivierplassen die ons land rijk is. Hij legt voor de camera uit hoe ook jij gericht op deze prachtige rovers kunt vissen. We kunnen alvast verklappen dat het een XXL-baarzenbal wordt! Tot slot staat in Vis TV Politiek SP’er Henk van Gerven op de viskist.

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 6 van Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 12 februari van 9.00 tot 9.55 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.

Studio Vis TV wordt t/m 26 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.00 uur. Aansluitend wordt vanaf zondag 5 maart twaalf weken op rij een nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.