Vis & water

Update Sharkatag 2017: nog 30 plekken!

10337
15 jun 2017

Wil jij meedoen met de zesde editie van het haaivisevenement Sharkatag (13, 14 en 15 juli)? Wees er dan snel bij! Er zijn nog slechts 30 plekken vrij voor deelname aan dit populaire evenement. Toen de inschrijvingen onlangs openden, waren dat er nog 350. De zaterdag is inmiddels volgeboekt.

Grijp dus deze laatste kans (zie hieronder het inschrijfformulier) om met ervaren schippers mee te vissen op haai in ons eigen land. Met goede vangstkansen!

Check hieronder de video over Sharkatag:Het doel is om zoveel mogelijk haaien te vangen en te voorzien van een merkje en om gemerkte haaien terug te vangen. Zo doe jij mee aan het onderzoek om meer te weten te komen over de zwemroutes van gevlekte gladde haaien. Daarnaast willen we mensen meer bewust maken van de prachtige haaien die in de Nederlandse kustwateren zwemmen.

Lees hier alles over de Sharkatag.

Het weer hebben we helaas niet in de hand en houd er dus rekening mee dat een dag mogelijk afgelast wordt als de golven te hoog zijn. Je hoort uiterlijk een dag van te voren als jouw dag afgelast wordt.   Inschrijven

Wil jij graag samen met jouw vismaat of bij familie op de boot of heb je een voorkeur voor een speciale boot? Geef dit dan aan in het inschrijfformulier. Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Kosten

Deelname aan de Sharkatag kost slechts 65 euro (incl. twee ons zagers). Het bedrag van 65 euro wordt aan Sportvisserij Nederland betaald nadat je een betalingsmail hebt ontvangen. Wordt jouw dag afgelast, dan krijg je uiteraard je geld netjes terug.

Deelnemende boten


Tijd en locatie

We vertrekken vanuit de haven in Neeltje Jans (Zeeland). Er wordt alle drie de dagen (do. 13, vrij. 14 en zat. 15 juli) gevist van 9:00 uur tot 15:00 uur. Wees minimaal een uur van te voren aanwezig zodat je jouw boot kunt zoeken en het materiaal aan boord kunt zetten. Deelnemers ontvangen een deelnemersformulier met alle benodigde informatie.

Materiaal

Voor elke deelnemer is er gratis een hengelset beschikbaar op elke boot, maar voor lood en onderlijnen kan de schipper een paar euro rekenen. Mocht je gebruik willen maken van hengelhuur, geef dit dan aan in het inschrijvingsformulier. Je eigen hengels mee nemen kan natuurlijk ook!

Wat heb je nodig?

  • Stevige hengel met een werpgewicht tot ongeveer 200 gram. Een Uptide-hengel is ideaal.

  • Molen met minimaal 0,30 mm nylon, dyneema kan ook.

  • Verzwaarde platvisonderlijnen (haak maat 6)

  • Lood tot 300 gram met ankers.

  • Aasnaald.

  • Eventueel extra aas (steekzagers) kun je zelf mee nemen.

  • Bescherming tegen de zon

  • Lunchpakket

  • Eventueel een koelbox voor vissen (haaien uitgezonderd) die aan de minimummaat voldoen.

  • Let op: Geen open laarzen of waadpakken dragen i.v.m. de veiligheid. 

 Vragen?

Alle vragen kunnen naar haaien@sportvisserijnederland.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.