Vis & water

10 en 24 juni vissen achter de langsdam! Geef je op!

4793
29 mei 2017

Op 10 en 24 juni organiseert Sportvisserij Nederland in samenwerking met Federatie Midden Nederland een viswedstrijd in de nieuwe geul achter de langsdammen in de Waal bij Tiel. De wedstrijd wordt georganiseerd om een bijdrage te leveren aan het visonderzoek dat plaatsvindt in de geul.

Tijdens het reguliere onderzoek wordt er vooral kleine vis gevangen. Voor de sportvisserij is het juist interessant om te weten of er ook grote vis in de geul trekt. Een van de manieren om hierachter te komen is om te vissen met de hengel.

Daarom wordt er een laagdrempelige wedstrijd georganiseerd waaraan ook minder fanatieke sportvissers aan mee kunnen doen.
Het water stroomt wel hard, en de bodem is op sommige stukken vrij onregelmatig. Het is daarom aan te raden wat zwaarder materiaal mee te nemen. Een stevige werphengel (zware feederhengel) en zware voerkorven zijn geen overbodige luxe.

Prijzen

Er zijn diverse prijzen te winnen: voor degene die de meeste vissoorten vangt, degene met het grootste vangstgewicht, degene met het grootste aantal vissen en degene met opgeteld de meeste centimeters vislengte zijn er prijzen. Voor iedere deelnemer is er verder een goodiebag.

Opgeven

Lijkt het je leuk om deze gezellige wedstrijd te vissen en daarbij ook nog een bijdrage te leveren aan een goed doel, geef je dan op!
Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen per wedstrijddag, dus schrijf je snel in. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Hengelsportfederatie Midden Nederland.

Langsdammen

In 2015 zijn er twee lange dammen in de Waal aangelegd over een lengte van meer dan 10 kilometer. Door deze dammen is de rivier in twee delen gesplitst: het breedste deel met scheepvaart en een smaller en luw deel zonder scheepvaart. Sportvisserij Nederland werkt samen met onder andere de Radboud Universiteit Nijmegen en Rijkswaterstaat om de effecten op de visstand te onderzoeken. Ook wordt onderzocht wat sportvissers van het vissen achter de langsdam vinden. Het onderzoek loopt tot en met 2018.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.