Vis & water

Vijfde editie internationaal terugmeldweekend spiegelkarpers

4270
29 sep 2017

De BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) organiseert samen met verschillende Spiegelkarperprojecten uit Nederland en België alweer voor de vijfde keer een internationale SKP-wedstrijd in open water. De wedstrijd vindt plaats van vrijdagavond 29 september tot en met zondagavond 1 oktober. Het doel is het stimuleren van het terugmelden van uitgezette spiegelkarpers.


Elk jaar trekt deze wedstrijd meer deelnemers en dat is niet zo gek gezien de prettige formule. Iedereen kan zonder inschrijfgeld meedoen aan deze wedstrijd. Elke voor uitzetting gefotografeerde (project)spiegelkarper telt mee. De enige voorwaarde is dat je de spiegelkarper in dat weekend hebt gevangen. Om daar zeker van te zijn wordt daags voor de wedstrijd een item bekend gemaakt dat met de vangst dient te worden mee gefotografeerd.


Let op: Nieuw mailadres

Weet je niet bij welk SKP een spiegelkarper hoort? Geen nood: stuur de foto van je vangst (minimaal één van de linkerflank) dan naar het nieuwe meldadres. De BVK zorgt er dan voor dat de foto van je vangst bij het betreffende SKP terechtkomt.Mooie prijzen

Enkele SKP’s stellen ook dit jaar weer enkele mooie prijzen beschikbaar. De BVK looft bovendien elk jaar een fraaie wisseltrofee uit voor degene die tijdens de wedstrijd de meeste gematchte spiegelkarpers weet te vangen. Ook voor het winnende SKP aan deze wedstrijd is er een leuke prijs.

Bijzonder aan deze editie is dat ook (nog) niet matchbare spiegelkarpers van open(bare) wateren meedingen voor een speciale prijs die door Sportvisserij Nederland beschikbaar wordt gesteld. Degene met de meeste niet gematchte spiegelkarpers wint een fotocamera ter waarde van 300 euro. Op deze manier hoopt de BVK dat meer mensen worden aangemoedigd om gevangen spiegelkarpers te melden.

Dus noteer dit weekend in je agenda, geef je op bij het SKP behorend bij het water waar je gaat vissen of doe mee voor de andere prijzen! Kijk voor meer info op de website van de BVK.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.