Vis & water

Sportvisser gewond door steek pieterman (video)

9868
04 okt 2017

DOMBURG - Op het strand bij Domburg is zaterdagochtend iemand gewond geraakt door de steek van een pieterman. Op het strand bij strandpaviljoen De Oase aan de Duinstraat was rond 10.40 uur iemand bezig met vissen toen deze een pieterman aan de haak sloeg. De pieterman is een vis die zich ingraaft in het zand van ondiep water en die beschikt over meerdere doornige vinstralen die in verbinding staan met een gifklier.

Een steek van een pieterman kan hevige pijnklachten veroorzaken en zonder behandeling kunnen deze lange tijd aanhouden. Naast de ambulancedienst werd ook de strandwacht ingeschakeld. Die heeft het gestoken lichaamsdeel van de man in en teil met heet water gehouden om zo de steek te behandelen.

Deze simpele behandeling is effectief want het gif van de vis bestaat uit eiwitten en die worden bij temperaturen boven de 40 graden afgebroken. Voor zover bekend hoefde de visser verder niet behandeld te worden.


Check een archiefvideo op RTL Nieuws:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide