Vis & water

Bubbelscherm moet plastic probleem in IJssel oplossen (video)

3256
07 nov 2017

The Great Bubble Barrier is een initiatief uit Amsterdam om vervuiling in rivieren en grachten tegen te gaan. Het idee wordt op dit moment als proef toegepast in de rivier de IJssel bij Kampen, waarbij de vervuiling naar de kant wordt 'gebubbeld' zodat het daar uit het water geschept kan worden.

Met de technologie van plastic buizen met kleine gaatjes wordt een soort onderstroom in de rivier de IJssel gemaakt waardoor rommel naar de kant wordt gedreven. De buizen liggen op de bodem. Het is één van de vele wereldwijde initiatieven die de zogenaamde 'plastic soup' problematiek tegen moet gaan. 

The Great Bubble Barrier moet scheepvaart- en visvriendelijk zijn en is toe te passen in kleine en grote rivieren. Op 18 november is iedereen welkom op de locatie in Kampen, dan geeft het bedrijf uitleg en rondleidingen.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide