Vis & water

Informatieavond Droomfondsproject Haringvliet

3707
22 jan 2018

Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland organiseren 23 januari een informatieavond om belangstellenden te informeren over de effecten van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen in 2018. Het Droomfondsproject zet zich niet alleen in voor de verbetering van migratiemogelijkheden voor vis, maar ook voor voedsel, rust en broedplekken voor vogels en mogelijkheden voor de mens om te genieten.

Op deze avond zal specifiek worden ingegaan op het belang van het Droomfondsproject voor de sportvisserij. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder meer Rijkswaterstaat, Wageningen Marine Research, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland hun visie op de toekomst van het Haringvliet na 2018 geven. Naast hengelsportverenigingen, hengelsportwinkeliers, visgidsen, hengelsportmedia, etc. zijn ook individuele sportvissers van harte welkom op deze avond.

Programma

19:00 uur Ontvangst
19:30 uur Werking Haringvlietsluizen, lerend implementeren en onderzoeken snoekbaars door Rijkswaterstaat
20:00 uur Verwachtingen visstand door Wageningen Marine Research
20:30 uur Natuurontwikkeling Droomfondsproject en mogelijkheden sportvisserij door Natuurmonumenten
21:00 uur Nieuwe (vis)voorzieningen rondom het Haringvliet door Vogelbescherming Nederland
21:30 uur Evenementen ter promotie "Jaar van de Kier" door Droomfondsproject Haringvliet/ Sportvisserij (Zuidwest) Nederland
22:00 uur Sluiting

Gastheer

Gastheer en gespreksleider van deze bijeenkomst is ecoloog en VIS TV-presentator Marco Kraal van Sportvisserij Nederland. Uiteraard zijn medewerkers van beide sportvisserijorganisaties ook aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Dinsdagavond 23 januari 2018 vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in Theater de Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106 te Hellevoetsluis. U dient zich voor deze informatieavond via de mail op te geven bij Ester Hamers. Maximaal 100 personen en vol = vol!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.