Vis & water

300 meter illegale netten met houting en vogels uit IJsselmeer

13852
24 jan 2018

Dinsdag 23 januari is in het IJsselmeer tijdens een politie-actie 300 meter aan illegale netten aangetroffen.

Dat berichtte de Landelijke Eenheid Noordwest op Facebook. Opvallend was het flinke aantal houtingen, een Rode-lijst soort die ook is opgenomen in de Flora- en Faunawet, en meerdere vogels. Ook zaten er snoekbaarzen en baarzen in de netten.

De politie heeft de visnetten in beslag genomen. Voor zover mogelijk zijn de nog levende dieren vrijgelaten. Naar de eigenaar van de netten wordt nog onderzoek gedaan.

(Foto's: Landelijke Eenheid Noordwest op Facebook)

Gerelateerde berichten
12 okt 2017 Visstand IJsselmeer-Markermeer: gedeelde werkelijkheid 18744 (Bron: Visionair) Met de visstand en de visserijmogelijkheden in het IJsselmeer-Markermeer is het al lang niet best gesteld. Een eensluidende mening over de oorzaken ontbrak echter. De Stichting Transitie IJsselmeer heeft het initiatief genomen om te komen tot een gemeenschappelijke feitenbasis. Wetenschappers, maatschappelijke organisaties en beroepsvissers delen nu ‘de werkelijkheid’ over het wel en wee van de visstand en de visserij in onze grootste binnenwateren. 05 apr 2016 Intensievere controles illegale visserij IJsselmeergebied blijven nodig 7221 Bijna 10 kilometer aan staande netten en 134 fuiken. Dat is de vangst van anderhalf jaar intensievere controle op de naleving van de regels door de schubvisserij op het Markermeer en IJsselmeer. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) desgevraagd. Acht visserijbedrijven hebben een proces-verbaal gekregen. Alle netten zijn in beslag genomen. Van een groot deel van de netten is de eigenaar onbekend. 03 mrt 2016 Weer 700 meter illegale netten opgevist uit Markermeer 7942 Opnieuw heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit honderden meters illegale netten in beslag genomen op het Markermeer. Dat gebeurde zaterdag 27 februari tijdens een gezamenlijke visserijcontrole van de NVWA, politie, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Friese Uitvoeringsmaatschappij Milieu en Omgeving en de Waddenunit. 11 dec 2015 Beroepsvissers in de fout op Markermeer 7579 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt proces-verbaal op tegen een beroepsvisser die in totaal 300 meter illegale netten had uitgezet op het Markermeer. Bovendien had hij dat gedaan in een gebied waar op dit moment niet gevist mag worden, omdat daar in de winter veel watervogels fourageren. 20 okt 2015 NVWA en politie treffen ruim 2 kilometer aan illegale netten aan 8174 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de waterpolitie hebben afgelopen week 2.200 meter aan illegale staande netten in beslag genomen op het Markermeer. De eigenaar is bekend. Visserijinspecteurs zullen deze beroepsvisser binnenkort horen en proces-verbaal tegen hem opmaken. Het is de 3e keer in 3 weken tijd dat de NVWA honderden meters illegale netten aantreft in het Markermeer. 06 jul 2015 Visstropers betrapt op IJsselmeer en Markermeer 8969 Urk / Lelystad - Visserijinspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben woensdag op het IJsselmeer bij Urk twee visstropers op heterdaad betrapt. Zij visten met een verboden net. De NVWA heeft het net in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.