Visstropers betrapt op IJsselmeer en Markermeer

8784
06 jul 2015

Urk / Lelystad - Visserijinspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben woensdag op het IJsselmeer bij Urk twee visstropers op heterdaad betrapt. Zij visten met een verboden net. De NVWA heeft het net in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Verboden vistuig

De inspecteurszagen hoe de twee mannen vanaf hun boot een net uit het water haalden. Het bleek te gaan om een zogeheten 'kuil', een verboden vistuig. De inspecteurs hebben dit net met een totale lengte van 32 meter in beslag genomen.

Zeven illegale fuiken

Een dag later, op donderdag, troffen inspecteurs zeven illegale fuiken aan op het Markermeer. Het is niet bekend van wie deze fuiken zijn, omdat de verplichte merktekens ontbreken.

De NVWA heeft de fuiken in beslag genomen en stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Lees hier meer over de aanpak van visstroperij.

Bron: Flevopost

Gerelateerde berichten
09 jun 2015 Bever gered uit illegale fuik, visstropers aangehouden 4677 Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een medewerker van waterschap Rivierenland hebben zaterdag 6 juni in de gemeente Maasdriel een bever bevrijd uit een illegale fuik. Twee inwoners van Helmond hadden de schietfuik geplaatst in een plas bij Hoenzadriel. Zij zijn aangehouden door de politie. 13 mei 2015 Maatregelen IJsselmeer ontoereikend 5366 De door het Ministerie van Economische zaken voorgestelde herstelmaatregelen voor verbetering van de visstand in het IJsselmeer zijn ontoereikend en niet effectief genoeg. Dat schrijven Sportvisserij Nederland, Stichting Het Blauwe Hart en Vogelbescherming Nederland in een gezamenlijke brief aan staatssecretaris Dijksma. 18 mrt 2015 Visser in Markermeer wederom de fout in met illegale netten 6624 LELYSTAD - Een beroepsvisser is opnieuw de fout ingegaan met het uitzetten van illegale netten in het Markermeer. 02 mrt 2015 Illegale netten en ondermaatse snoekbaars aangetroffen 8315 Visserij-inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Politie, Waddenunit, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) en Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) hebben vrijdag 27 en zaterdag 28 februari honderden meters illegale netten en tientallen ondermaatse snoekbaarzen in beslag genomen op en rond het Markermeer. 13 feb 2015 Beroepsvisser wederom met ondermaatse snoekbaars gepakt 10904 Afgelopen maandag hebben Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van Sportvisserij MidWest Nederland samen met de politie wederom een controle uitgevoerd, onder andere in de Nieuwe Zeehaven te Zaandam. 30 jan 2015 Beroepsvissers betrapt met ondermaatse snoekbaars en dode kuifeenden 11527 Twee beroepsvissers in de Voorzaan in Zaandam zijn op heterdaad betrapt op het in bezit hebben en aanlanden van ondermaatse snoekbaars en 22 dode kuifeenden. De kuifeenden zijn verstrikt geraakt in de netten en daarna verdronken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.