Vis & water

Update VISsengids app

8994
26 apr 2018

De gratis VISsengids app van Sportvisserij Nederland is in een nieuw jasje gestoken. Bij deze update zijn nieuwe vissoorten toegevoegd, teksten geactualiseerd en is de vormgeving opgefrist.

In 2011 werd de VISsengids app gelanceerd. Sindsdien is er echter een en ander veranderd, zowel qua vissoorten die bij ons voorkomen als voor wat betreft de regelgeving omtrent de sportvisserij. Dit was aanleiding om de app te updaten en in een modern jasje te steken.

Nieuwkomers

De meest in het oog springende veranderingen zijn de drie vissoorten die zijn toegevoegd. Nieuw in ons kustwater – en in de app – zijn de kliplipvis (Ctenolabrus rupestris), Atlantische bonito (Sarda sarda) en Mediterrane meun (Gaidropsarus mediterraneus). Deze soorten hebben zich inmiddels dusdanig onder de Nederlandse kust verspreid dat een vermelding in de VISsengids gerechtvaardigd is. Ook is één soort geschrapt: uit onderzoek is gebleken dat de gladde haai (‘toonhaai’) in ons deel van de Noordzee vrijwel niet voorkomt. Wij hebben hier alleen de gevlekte gladde haai.

Aanpassingen

Verder zijn de teksten over de herkenning, verspreiding, leefwijze en het voedsel van de vissoorten waar nodig aangepast. Ook de wettelijke veranderingen zijn geactualiseerd. Zo is de Flora- en faunawet op 1 januari 2017 ingetrokken en vervangen door de Wet Natuurbescherming. Bovendien is per ‘zoete’ soort het Nederlands record toegevoegd, inclusief verwijzing naar de BNRZen NCRZ- recordlijsten (zoet- en zoutwatervissen) die Sportvisserij Nederland samen met de sportvismagazines Beet en Zeehengelsport bijhoudt.
Altijd actueel

De VISsengids app is niet alleen voorzien van een gloednieuw uiterlijk, maar ook van de laatste technologische ontwikkelingen. Zo is het beheer dusdanig ingericht dat medewerkers van Sportvisserij Nederland dit voortaan zelf in de hand hebben. Mocht bijvoorbeeld de wet- en regelgeving omtrent de zeebaars veranderen, dan wordt dit per direct aangepast in de app. Hiermee ben je dus altijd op de hoogte van de meest recente informatie en regelgeving die betrekking heeft op een bepaalde vissoort.

Update uitvoeren

De huidige VISsengids app wordt vervangen, wat betekent dat je met het uitvoeren van een update op je smartphone weer helemaal actueel bent. Je hoeft de app dus niet opnieuw te downloaden. Heb jij de gratis VISsengids app nog niet geïnstalleerd? Ga dan snel naar de App Store van Apple of Google Play en zoek op VISsengids.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.